II. kerület portálja vakok és gyengénlátók részére
Magyar oldalak > Hírek

1956-ra emlékeztünk

Több helyszínen is megemlékeztek az 1956-os forradalom és szabadságharc 61. évfordulójára a II. kerületben.

 


Képgaléria nyílik

A Széna téri ’56-os emlékműnél rendezett megemlékezést október 23-án a II. Kerületi Önkormányzat az 1956-os forradalom és szabadságharc 61. évfordulója alkalmából, de a meteorológiai szolgálat vörös riasztása miatt csak a hősök előtt tisztelgő koszorúzást tudták megtartani, az ünnepi rendezvény elmaradt.

 


A rossz idő ellenére mégis sokan érkeztek, hogy a forradalomra emlékezzenek. Az emlékműnél pártok és civil szervezetek képviselői mellett koszorút helyezett el Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter, a II. és III. kerület országgyűlési képviselője, valamint Láng Zsolt polgármester.

 


A polgármester Mansfeld Lászlóval, a fiatalon kivégzett forradalmár Mansfeld Péter fivérével koszorúzott a megtorlás jelképévé vált fiatalember emlékművénél a Mansfeld-parkban is.

 


Október 22-én este tartották a hagyományos fáklyás emlékmenetet a Műegyetemtől a Bem térig, ahol a szobornál a II. Kerületi Önkormányzat képviseletében koszorút helyezett el Ernyey László, az egyházi és karitatív szervezetek tanácsnoka.

 


A Külgazdasági és Külügyminisztérium épületén fényfestés emlékeztetett az 1956-os forradalom és szabadságharc 61. évfordulójára.

Postaláda

Küldje be ötleteit, észrevételeit, kérdéseit Önkormányzatunkhoz itt!