II. kerület portálja vakok és gyengénlátók részére
Magyar oldalak > Hírek

Gázvezetéket építenek a Gábor Áron utcában

Gázvezetéket építenek július 24. és augusztus 31. között a Gábor Áron utcában a Szilágyi Erzsébet fasor és a Pasaréti út között. A buszokat terelik, a szakaszt egy irányban lezárják.

A Gábor Áron utcában a Szilágyi Erzsébet fasor és a Pasaréti út között nagyközép- és kisnyomású gázvezetékeket fektetnek 2017. július 24. és augusztus 31. közötti. A Pasaréti út irányába tartó útpálya alatt építik a gázvezetékeket és a helyreállítás a teljes útpálya szélességében készül. Az útpályára a Budapest Közút Zrt., míg a járdákat érintő bekötések tekintetében a II. kerületi Polgármesteri Hivatal adja ki a munkakezdési hozzájárulást. A Gábor Áron utca érintett szakaszának lezárása mellett az ott közlekedő autóbuszok terelésére lesz szükség.

A teljes vezetéképítés a tulajdonosi hozzájárulásban előírtak szerint a nyári iskolai szünetre esik.

A BKK közleménye szerint a munkálatok ideje alatt a 91-es autóbusz a Széll Kálmán tér M felé a Pasaréti útig változatlan, majd a Pasaréti út–Júlia utca–Szilágyi Erzsébet fasor módosított útvonalon halad, és nem érinti a Pasaréti út, a Szilágyi Erzsébet fasor és a Nagyajtai utca megállót. Az autóbuszok ideiglenesen az 5-ös autóbusz Rákospalota irányú Júlia utca megállóhelyén állnak meg.

A 291-es autóbusz Zugliget, Libegő felé a Pasaréti útig változatlan, majd a Pasaréti út–Júlia utca–Szilágyi Erzsébet fasor módosított útvonalon halad, és nem érinti a Pasaréti út és a Szilágyi Erzsébet fasor megállót. Az autóbuszok ideiglenesen az 5-ös autóbusz Rákospalota irányú Júlia utca megállóhelyén, valamint a 91-es, a 129-es és a 922-es autóbusz, illetve a 956-os autóbusz Nagyajtai utca megállójában állnak meg.

A 91-es és 291-es autóbusz a Nyugati pályaudvar M felé a Gábor Áron utcán a Szilágyi Erzsébet fasortól a Pasaréti út felé az ellenkező irányú, egyirányúsított útpályán halad. A Gábor Áron utca megállót a középszigeten, 20 méterrel hátrább; a Pasaréti út megállót pedig a középszigeten, párhuzamosan helyezik át.

Postaláda

Küldje be ötleteit, észrevételeit, kérdéseit Önkormányzatunkhoz itt!