II. kerület portálja vakok és gyengénlátók részére
Magyar oldalak > Hírek

Júniusra újul meg a Császár–Komjádi uszoda

Nyárra készül el a szinte teljesen átépülő Komjádi uszoda, amely az idei vizes világbajnokság edzőközpontja lesz. A kültéri medencéket még használhatják a sportolni vágyók, viszont február 28. után azok felújítása is elkezdődik.

A Komjádi uszoda fedett medenceterének felújítási munkálatai tavaly november elején kezdődtek el. A Császár–Komjádi uszoda épületeinek nagy részére kiterjedő felújítási munkálatok a kültéri medencék nyitvatartása mellett zajlanak. Idén márciustól viszont azokat is lezárják, mivel ott is vízgépészeti és burkolati felújítások lesznek. A Császár uszoda február 28-ig fogadja a vendégeket, ezután kezdődhet meg a kültéri 25 és 50 méteres medence felújítása.


Épül az uszoda (1975) - fotó: Fortepan

Teljes egészében megújul az uszoda gépészete és elektromos vezetékezése, az aula, a büfé, valamint az öltözők is. A felújítás után a mozgáskorlátozottak önállóan is használni tudják a medencéket, valamint orvosi szoba, szauna és edzőterem is épül. A munkálatok befejezésének várható határideje: 2017. június, jelenleg a kivitelezés az előzetes ütemezésnek megfelelően halad.


A medencetéri lelátók alatt három új tornatermet alakítanak ki. Az átadást követően – a sportolói igények kielégítése után a szabad kapacitás terhére – megvizsgálják a lakossági használat lehetőségét. Az uszodában egyébként 2015-ben európai uniós forrásból energetikai felújítást végeztek. A most elkezdett munkálatok az akkori felújítás figyelembevételével zajlanak, a korábban beépített berendezéseket megóvják.


Az uszoda az 1976-os átadás évében - fotó: Fortepan

A felújítás alatt a versenyekre készülő sportolók az újonnan épülő BVSC-uszoda kültéri 50 méteres úszómedencéjét, valamint a már átadott Tüske uszodát vehetik igénybe, ahol két medence: egy 50 méteres 10 pályás és egy 25 méteres 4 pályás úszómedence várja a sportolókat. Előreláthatólag idén márciusban – a vízfelület pótlására – két mobil medencét helyeznek el a Kőér utcai, illetve a Vízművek sporttelepen. A két medencét a vizes vébé idejére a Városligetben állítják fel, ahol majd a szinkronúszó számokat rendezik meg bennük. A II. kerületi létesítmény közel 3,5 milliárd forintból újul meg.

Postaláda

Küldje be ötleteit, észrevételeit, kérdéseit Önkormányzatunkhoz itt!