II. kerület portálja vakok és gyengénlátók részére
Magyar oldalak > Hírek

A nemzeti gyásznapra emlékeztek

Október 6-ára emlékezve, a nemzeti gyásznap alkalmából a II. Kerületi Önkormányzat nevében Láng Zsolt polgármester a környékbeli lakókkal együtt koszorúval tisztelgett Schittenhelm Ede honvédtüzér Bimbó úti síremlékénél.

Az 1848–49-es forradalom és szabadságharc hőseire és mártírjaira emlékezett a II. Kerületi Önkormányzat a környékbeli lakókkal együtt az aradi vértanúk emléknapja alkalmából.

 


1849. október 6-án végeztette ki a császári hatalom megtorlásként Pesten gróf Batthyány Lajost, Magyarország első alkotmányos miniszterelnökét, valamint Aradon tizenhárom honvédtisztet: Aulich Lajos, Damjanich János, Dessewffy Arisztid, Kiss Ernő, Knezić Károly, Lahner György, Lázár Vilmos, Leiningen-Westerburg Károly, Nagysándor József, Poeltenberg Ernő, Schweidel József, Török Ignác és Vécsey Károly.

 


Schittenhelm Ede honvédtüzér Bimbó úti síremlékénél koszorút helyezett el Láng Zsolt polgármester, valamint a környékbeliek nevében az emlékhely felújítását régebben kezdeményező Némedi László és több lakó.

 

 

Postaláda

Küldje be ötleteit, észrevételeit, kérdéseit Önkormányzatunkhoz itt!