II. kerület portálja vakok és gyengénlátók részére
Magyar oldalak > Hírek

Kényelmesebb közlekedés az adventi hétvégéken

A Budapesti Közlekedési Központ több nagy forgalmú villamos-, autóbusz- és trolibuszvonalon biztosít sűrűbb, illetve kényelmesebb eljutási lehetőséget az adventi hétvégéken.

A fővárosban a szokásosnál 18-cal több villamosszerelvény, 12-vel több autóbusz és trolibusz közlekedik, emellett 46 szóló busz helyett csuklós jármű biztosít komfortosabb utazást. Az ünnepi bevásárlás miatt ebben az időszakban jellemzően megnövekedő forgalmat segíti továbbá, hogy az adventi vasárnapokon napközben – valamint december 23-tól január 2-ig minden nap – Kőbánya-Kispest és a Lehel tér között jár az M3-as metró, azaz nem kell metrópótló busszal utazni a teljes vonalon. A 2017. év végi, illetve 2018. év eleji ünnepi közlekedési rendről a BKK hamarosan bővebb tájékoztatást ad.


A II. kerületen is áthaladó járművek közül a 4-es és a 6-os villamos sűrűbben fog járni: 2-3 percenként érkezik majd egy-egy szerelvény a megállókba. A budai fonódó villamoshálózaton is sűrűbben követik majd egymást a járatok: a 17-es villamos szombaton és vasárnap napközben 15 helyett 7-8 percenként közlekedik.

 

Postaláda

Küldje be ötleteit, észrevételeit, kérdéseit Önkormányzatunkhoz itt!