II. kerület portálja vakok és gyengénlátók részére
Magyar oldalak > Hírek

A lakókkal közösen tervezik a parkot

A tervezési folyamat május 20-án egy délutáni piknikkel kezdődött, ahol a lakók megismerkedtek a tervezőiroda tagjaival és elindult a diskurzus a park jövőjéről.

Ezt megelőzően elkezdődött egy kérdőívezési folyamat is, amelynek során kiderült, ki mire használja jelenleg a parkot és mit hiányolnak onnan leginkább. A kérdőívek feldolgozott eredményét a tervezőcsapat a pikniken elhangzottakkal együtt összesítette, amelyből egy összegző ábra született.

 


Ennek alapján a park legfőbb értéke, hogy csendes, nyugodt, a természetes környezetben jó levegő és nyílt terek vannak, maga a béke szigete! Állapota azonban mára erősen leromlott. A forgalmas, zajos út és a szomszédság elhanyagolt környezete rontja a park atmoszféráját. A jól kiépített infrastruktúra mellett leginkább az aktív pihenést segítő és közösségépítő funkciók hiányoznak belőle, mint például a többgenerációs játszótér, sokféle sportolási lehetőség és közösségi terek. A park felújítása során a legfontosabb, hogy ezen funkciók kialakítása mellett megmaradjon a természetes, intim, nyugodt környezet az adyligetiek számára. Értékeit fontos lenne kiterjeszteni közösségi értelemben is, így megújításának ez a fő vezérelve: minden beavatkozás közösségképző elemként jelenik meg. Az adyligeti park egy gyöngyszem, ahol a megújítás a karaktererősítés elve alapján kis kiegészítésekkel történik, amelyek közösségi funkciót kapnak.

 


A közösségi tervezés még június 29-ig tart, ennek során a fő funkciók térbeli definiálása, majd részletes kidolgozásuk következik. A nyilvános eseményt csütörtökönként 17.30-kor rendezik meg a Szentváry-Lukács György Közösségi Házban (1029 Kútföldi út 3.), ahová várnak minden vállalkozó szellemű adyligeti lakót, aki szeretne a konstruktív, vidám tervezőcsapat tagja lenni.

Postaláda

Küldje be ötleteit, észrevételeit, kérdéseit Önkormányzatunkhoz itt!