II. kerület portálja vakok és gyengénlátók részére
Magyar oldalak > Hírek

Ágaprítási akciót hirdet az önkormányzat

A lehullott, lemetszett ágak, gallyak, nyesedékek helyben hasznosításának elősegítésére vezette be a II. Kerületi Önkormányzat az ágaprítási szolgáltatást. A faapríték kiváló szárazanyag a komposzthoz, és nagyszerűen használható mulcsozásra is.

Az idei évben már jelentős mennyiségű lehullott, lemetszett gally felaprításáról gondoskodott az önkormányzat: a tavaszi akció során több mint négyszáz cím jelentkezett a szolgáltatásra, amelyet a tavasz és a nyár folyamán teljesített is a vállalkozó.

Az előző évek tapasztalatai alapján a szolgáltatás rendje ebben az évben megváltozott!

Nem a vállalkozó próbálja utolérni a jelentkezőket, hanem a jelentkezőknek kell – a jelentkezést követő regisztráció során – az előre megjelölt időpontok közül választania vagy a vállalkozót – időpont-egyeztetés céljából – felhívnia! Az idei évtől csak az ingatlan elé kikészített zöldjavak aprítását biztosítja az önkormányzat (kivéve azokat a helyszíneket, ahol az ágaprító be tud állni az udvarra).


Fontos, hogy az ágaprításra előzetesen regisztrált lakók a zöldhulladékot készítsék elő, vagyis a levágott gallyakról a nagyobb oldalirányú elágazásokat lemetszve, az ágakat a vastagabb végükkel egy irányba rendezzék, hogy az ágaprító a vastagabb ágvégződéseket könnyedén meg tudja közelíteni, az aprítógép garatjába be tudja emelni (hosszában nem kell az ágakat elvágni, darabolni!).

Szintén nagyon fontos, hogy az aprításra kijelölt vagy kiválasztott időpont előtt maximum 1-2 nappal helyezzék csak ki az előkészített ágakat az ingatlan elé. Az idő előtti hulladékkirakás szabálysértésnek minősül.

Az online jelentkezési lap elektronikus úton elérhető és beküldhető a www.komposztmester.hu/agapritasi-szolgaltatas-2ker-2016-osz oldalon keresztül.
A jelentkezés során megadott e-mail-címre kapja meg a jelentkező a regisztrációs űrlapot, amely beszerezhető és leadható a Környezetvédelmi Csoportnál is (1024 Mechwart liget 1.) ügyfélfogadási időben (hétfő: 13.30-18.00, szerda: 8.00-16.30, péntek: 8.00-11.30).

Az ágaprítási szolgáltatásra 2016. SZEPTEMBER 30-ig lehet jelentkezni.

A szolgáltatást az önkormányzat – a jelentkezési sorrend figyelembevételével – a rendelkezésre álló pénzügyi keret erejéig tudja ingyenesen biztosítani.

A helyben hasznosításhoz – edények biztosításával és szakmai tanácsadással – további segítséget nyújt a Komposztáló Kerület Program.

Postaláda

Küldje be ötleteit, észrevételeit, kérdéseit Önkormányzatunkhoz itt!