II. kerület portálja vakok és gyengénlátók részére
Magyar oldalak > Hírek

Folytatódik a II. kerületi ágaprítási akció

Idén is lehet jelentkezni a II. Kerületi Önkormányzat ingyenes ágaprítási szolgáltatására. A polgármesteri hivatallal szerződésben álló vállalkozó a helyszínen felaprítja a kerti munkálatok során keletkező ágakat, gallyakat.

A szolgáltatást jelentkezési sorrendben, a rendelkezésre álló pénzügyi keret erejéig tudják biztosítani. A II. Kerületi Önkormányzat a környezetbarát akcióval az apríték helyben hasznosítását (komposztálás, talajtakarás) kívánja támogatni. A helyben hasznosításhoz – edények biztosításával és szakmai tanácsadással – további segítséget nyújt a Komposztáló Kerület Program.

Fontos, hogy az ágaprításra előzetesen regisztrált lakók a zöldhulladékot készítsék elő, vagyis a levágott gallyakról a nagyobb oldalirányú elágazásokat lemetszve, az ágakat a vastagabb végükkel egy irányba rendezzék, hogy az ágaprító a vastagabb ágvégződéseket könnyedén meg tudja közelíteni, az aprítógép garatjába tudja emelni (hosszában nem kell az ágakat elvágni, darabolni).


Szintén nagyon fontos, hogy az aprításra kijelölt/kiválasztott időpont előtt maximum 1-2 nappal helyezzék csak ki az előkészített ágakat az ingatlan elé. Az idő előtti hulladékkirakás szabálysértésnek minősül. A jelentkezők a jelentkezési és a regisztrációs űrlap kitöltésekor részletes tájékoztatást kapnak. Jelentkezni a www.komposztmester.hu ldalon keresztül lehet április 14-ig.

Akinek nincs internet-hozzáférése, postai úton is elküldheti jelentkezését – név, cím és telefonos elérhetőség megadásával. Postacím: Szentirmai-Zöld Máté polgármesteri referens; Budapest II. kerületi Polgármesteri Hivatal, Polgármesteri Kabinet, 1024 Budapest, Mechwart liget 1.

Postaláda

Küldje be ötleteit, észrevételeit, kérdéseit Önkormányzatunkhoz itt!