II. kerület portálja vakok és gyengénlátók részére
Magyar oldalak > Hírek

Tilos az avarégetés!

Továbbra is tilos az avarégetés, a környezetkárosító művelet komoly bírságot vonhat maga után. A Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. lombhulladék-gyűjtő zsákját megvásárolva a zöldjárat márciustól november végéig minden héten elszállítja a lombot.

Az évek óta érvényben lévő általános tiltás ellenére mégis van, akiben ott bujkál a kisördög a lombhullás időszakában, és egy óvatlan pillanatban alágyújt a száraz, vagy éppen a még nedves avarkupacnak. Hogy milyen megfontolásból szoktak egyesek így tenni, azt nehéz megérteni 2018-ban, egy európai fővárosban, hiszen a levelek eltüntetésére más lehetőség is adódik.

 


A Fővárosi Közterület-fenntartó (FKF) Zrt. lombhulladék-gyűjtő zsákját megvásárolva a zöldjárat márciustól november végéig minden héten (a II. kerületben keddenként) elszállítja a lombot és a kisebb gallyakat, amik beleférnek a százliteres lebomló zsákokba. Az 1 méternél nem nagyobb ágakat összekötve szintén ki lehet tenni. A zsákok darabja 235 forint az FKF Zrt. kirendeltségiben (például a 1027 Fő u. 47. szám alatti Budai Ügyfélszolgálati Központ irodájában), vagy a nagyobb bevásárlóközpontokban, barkácsbolt-hálózatokban. Aki égetéssel spórolná meg a zsák összegét, az számoljon azzal, hogy akár a fél kerületet is befüstölheti – a széljárástól függően. A tiltott környezetkárosító művelettel ráadásul komoly bírságot is kockáztat.
Városrészünkben 12 éve működik a Komposztáló II. Kerület Program, amelynek keretében a lakók, lakóközösségek komposztálóedényeket igényelhetnek. További információk és jelentkezés a www.komposztmester.hu/jelentkezes internetes oldalon, vagy a (06 30) 544-8778-as telefonszámon.

 

Postaláda

Küldje be ötleteit, észrevételeit, kérdéseit Önkormányzatunkhoz itt!