II. kerület portálja vakok és gyengénlátók részére
Magyar oldalak > Hírek

Lásd a hangot!

Átadták a II. Kerületi Önkormányzat támogatásából megvásárolt babasírásjelző-készüléket a Munka-Kör Alapítvány a Hallássérültekért szervezetnek november 30-án délelőtt az alapítvány Hűvösvölgyi úti székhelyén. 

Az önkormányzat képviselő-testülete október 27-én tartott ülésén döntött úgy, hogy az alpolgármesteri keretből 130 ezer forint támogatást nyújt a siketeket és nagyothallókat segítő szervezetnek, amely „Lásd a hangot!” szlogennel kezdett adománygyűjtésbe.


Az összegből egy három elemből álló berendezést vásároltak, hogy a szerkezetet kölcsönözhetővé tegyék a hallássérült kismamák számára. A berendezés egy hordozható vevőkészülékből, egy gyereksírás-érzékelőből, valamint egy rezgő jelzőből áll, és így adja a szülő tudomására, ha a gyermeke sír.

A civil szervezet két hallássérült munkatársa nemrég szült, egyikük kapja a speciális segédeszközt, amelynek megvásárlását az OEP nem támogatja, Budapesten pedig csak egyetlen helyen kölcsönözhető, de nincs mindig készleten és bérlése drága.

Az átadáson Dankó Virág, a II. Kerületi Önkormányzat alpolgármestere elmondta, hogy az alapítvány megkeresését követően örömmel álltak a kezdeményezés mellé, és a képviselő-testület jóváhagyását követően biztosították a támogatást a II. kerületi székhelyű szervezetnek.

- Fontosnak tartom, hogy a fogyatékkal élők ugyanolyan életet élhessenek, mint bárki más – hangsúlyozta az alpolgármester –, és hogy ezt a többségi társadalom is megtapasztalja. Van olyan II. kerületi iskola, ahol sérült és ép gyerekek együtt tanulnak, ami mindkét fél számára nagyon hasznos és tanulságos. A II. Kerületi Önkormányzat számára fontos feladat a kerületben működő szervezetek támogatása, amelyekkel évek óta fennálló jó partneri kapcsolat ápol – tette hozzá az alpolgármester.

 

Postaláda

Küldje be ötleteit, észrevételeit, kérdéseit Önkormányzatunkhoz itt!