II. kerület portálja vakok és gyengénlátók részére
Magyar oldalak > Hírek

Március a barlangok hónapja

A Barlangoljunk című országos program keretében a Pál-völgyi- vagy a Szemlő- hegyi-barlangba egész hónapban tíz százalék kedvezménnyel lehet belépni, március 13-19. között pedig minden látogató kedvezményes kombinált belépőjegyet vásárolhatnak.

Barlangoljunk címmel hirdettek országszerte nagyszabású programot a Magyar Nemzeti Parkok és a Magyar Turisztikai Ügynökség azzal a céllal, hogy bemutassák és népszerűsítsék hazánk különleges barlangjait. A program keretében a Pál-völgyi- vagy a Szemlő- hegyi-barlangba egész hónapban tíz százalék kedvezménnyel lehet belépni, március 13-19. között pedig minden látogató kedvezményes kombinált belépőjegyet vásárolhat, valamint a túra után részt vehet egy sorsoláson, ahol nemzeti parkos ajándéktárgyak találnak gazdára.


Március 16-án és 24-én Föld alatti világ a főváros alatt címmel interaktív földrajzórára hívják – nem csak a gyerekeket. Lesz barlangtúra, előadás, játékos kiállítás, barlang feletti tanösvény. A program nyolcéves kortól ajánlott – akár szülő nélkül is, – előzetes bejelentkezés szükséges. Találkozás 11 és 13 órakor a Szemlő-hegyi-barlangnál (1025 Pusztaszeri út 35.), a túra hossza 600 m, időtartama 2 óra. Részvételi díj: 1400 Ft/ fő. Információ: (06 1) 325-6001, www.dunaipoly.hu szemlohegy@dinpig.hu.

Postaláda

Küldje be ötleteit, észrevételeit, kérdéseit Önkormányzatunkhoz itt!