II. kerület portálja vakok és gyengénlátók részére
Magyar oldalak > Hírek

Korlátozott a behajtás Ófalun

A Pesthidegkút-Ófalun élők kérésének megfelelően az Önkormányzat vezetése elérte a Fővárosnál, hogy mától engedély birtokában is csak hétköznapokon 9 és 15 óra között hajthatnak be teherautók a 3,5 tonnás súlykorlátozás alá eső területre.

A Pesthidegkút-Ófalun élők kérésének megfelelően, a II. Kerületi Önkormányzat vezetése sikeres tárgyalások után elérte a Fővárosnál, hogy megváltoztassák a korábbi gyakorlatot, és a mai naptól engedély birtokában is csak hétköznapokon 9 és 15 óra között hajthatnak be teherautók a 3,5 tonnás súlykorlátozás alá eső területre. A behajtási engedélyeket, ahogy eddig sem, ezután sem a II. kerület adja ki, azonban mától az engedélyek ellenőrzésében a rendőrséggel közösen a Kerület is részt vesz. Pesthidegkúton – szemben néhány megtévesztő szórólappal – már évek óta nem 10, hanem 3,5 tonnás súlykorlátozás van érvényben. Önkormányzatunknak a súlykorlátozás mellett sikerült elérnie az időkorlátozást is!


Az Ófaluban és a környéken élők nyugalmának és biztonságának megőrzése érdekében a II. Kerületi Önkormányzat kezdeményezésére június 8-tól csak hétköznapokon 9 és 15 óra között hajthatnak be tehergépkocsik a Gazda utca–Nóra utca–Patakhegyi út–Vízmosás utca és a Temető utca által határolt területre. A solymári murvabányához vezető utat a jogszabályi előírások miatt lezárni nem lehet. Azonban, az Önkormányzat által folytatott tárgyalások eredménye, hogy mostantól a bányába közlekedő teherautók – a Budapest Közút Zrt. által kiadott – behajtási engedélyét a II. Kerületi Önkormányzat Városrendészetének közterület-felügyelői a rendőrséggel közösen minden nap szigorúan ellenőrzik.

Postaláda

Küldje be ötleteit, észrevételeit, kérdéseit Önkormányzatunkhoz itt!