II. kerület portálja vakok és gyengénlátók részére
Magyar oldalak > Hírek

Folytatódik a Bimbó út felújítása

Négy ütemben folytatják a fővárosi önkormányzat beruházásában a Bimbó út felújítását, amelynek során az Ady Endre utca felső végén körforgalom épül. A munkák a tervek szerint április végéig tartanak majd.

A Budapesti Közlekedési Központ tájékoztatása szerint az első körben – március 16-27. között – az út felső szakaszánál, az Ady Endre utcánál tervezett körforgalomnál zajlik a gázvezeték-kiváltás alépítményének kialakítása, valamint útépítés, a járdák, a kapubehajtók és a kandeláberek építése.

A második ütemben, március 28. – április 9. között a körforgalom Bimbó út alsó szakaszához kapcsolódó ágán folynak majd hasonló munkálatok.

A harmadik fázisban, április 10–21. között a körforgalomnak az Ady Endre utcához kapcsolódó ágán dolgoznak, kiépítik a gázvezeték alépítményét és befejezik a gázvezeték-kiváltást, de itt is építenek utat, járdát, kapubehajtót és kandelábereket helyeznek ki.


Az utolsó ütem a tervek szerint április 22–30-ig tart majd. Ekkor pótolják a hiányosságokat a Bimbó út–Keleti Károly utca teljes, már felújított szakaszán, elkészül a végleges forgalomtechnika, rendezik a zöldfelületeket és növényeket telepítenek.

A kivitelezés idején a forgalom kétszer egy sávban, a megszokottnál lassabb ütemben, de folyamatosan haladhat majd. A teljes projekt műszaki átadás-átvételi eljárása legkorábban 2017. április végén kezdődhet meg. Lezárásának feltétele a tavaly és az idén felújított útszakaszok hiba- és hiánymentes teljesítése, amelynek szerződés szerinti véghatárideje 2017. május vége.

Postaláda

Küldje be ötleteit, észrevételeit, kérdéseit Önkormányzatunkhoz itt!