II. kerület portálja vakok és gyengénlátók részére
Magyar oldalak > Hírek

Eddig figyelmeztettek, most már büntetnek

A Pasaréti út felújításának első ütemében nem lehet a Gábor Áron utcából balra kanyarodni a Szilágyi Erzsébet fasorra, annak érdekében, hogy a buszok gördülékenyen átmehessenek a kereszteződésen. Sokan mégis bekanyarodnak, persze, csak ha nem látnak rendőrt.

A Pasaréti út felújításának első üteme során a Szilágyi Erzsébet fasor és a Gábor Áron utca között dolgoznak az út teljes rekonstrukcióján. A munkálatok ideje alatt a Pasaréti út egyirányú a Gábor Áron utca felé. A Gábor Áron utcából ugyanakkor csak a közösségi közlekedés buszai kanyarodhatnak ki balra a Szilágyi Erzsébet fasorra, minden más járművel a Torockó utca–Nagyajtai utca útvonalon lehet – hosszított zöld jelzéssel – elérni a fasort. Mégis sokan gondolják úgy, hogy a tiltás ellenére személygépkocsival is behajthatnak a Gábor Áron utcából a Széll Kálmán tér irányába a fasorra, így a sok autó miatt a buszok gyakran nem férnek be, sőt, néha már a kereszteződésen sem érnek át, ezért nem véletlenül csak a tömegközlekedés buszai fordulhatnak ki balra a Szilágyi Erzsébet fasorra.


A Budapesti Közlekedési Központ jelezte a szabálytalankodó autósok által okozott problémát a rendőrségnek. A II. kerületi Rendőrkapitányságon lapunknak elmondták, hogy valóban gyakran kerülnek nehéz helyzetbe a buszok, ezért rendszeresen ellenőrzik a kereszteződés forgalmát. Tapasztalatuk szerint, amikor jelen vannak az egyenruhások, szinte senki sem próbálja áthágni a szabályokat, de amint a rendőrök arrébb állnak, máris sokan gondolják azt, hogy rájuk nem vonatkozik a KRESZ.

A rendőrség eddig figyelmeztetésben részesítette a szabálytalankodókat, de a türelmi időszak letelt, és büntetni fognak. A bírság mellett büntetőpont is jár a renitenseknek.

 

Postaláda

Küldje be ötleteit, észrevételeit, kérdéseit Önkormányzatunkhoz itt!