II. kerület portálja vakok és gyengénlátók részére
Magyar oldalak > Hírek

Pedagógusok és leendő diplomások köszöntése

Hármas ünnepet ült a II. Kerületi Önkormányzat november 16-án a Törökvész Úti Általános Iskolában. A többéves hagyományhoz híven, idén is egyszerre adták át a Gyermekekért-díjat, a színes diplomákat és a felsőoktatási ösztöndíjakat.

 

A résztvevőket Ötvös Zoltán, az önkormányzat Művelődési irodájának vezetője, valamint Biró Zsolt, a Közoktatási, Közművelődési, Sport- és Informatikai Bizottság elnöke köszöntötte. Az eseményen megjelent Skublicsné Manninger Alexandra önkormányzati képviselő, Vargáné Luketics Gabriella, a Szociális és Gyermekvédelmi Iroda vezetője és Borbély László, a KKSI bizottság tagja.


Biró Zsolt beszédében jelképesnek nevezte a hármas köszöntést, amivel egy teljes életpálya három állomásának képviselői ünnepelhettek együtt. Elsőként az idős pedagógusokhoz fordult. Mint fogalmazott, a pedagógus hivatás nem szolgáltatás, sokkal inkább szolgálat: a tanítók és tanárok nélkül nincs jövője Magyarországnak, és bár munkájuk eredménye csak hosszútávon mutatkozik meg, ez az a befektetés, ami bizonyosan megtérül.


Ötven éve szerzett diplomát, így most aranydiplomát vehetett át Seregi Győzőné, Arató, Sándorné és Jókuti József. Gyémántdiplomát azok a pedagógusok kaptak, akik hatvan éve kezdték el pályájukat: Dr. Szentmihályi Sándorné, Rágyanszki Györgyné, Szurdi Béláné, Szepesi Zoltánné, Szalóczy Bálintné, Szekér Gáborné, Hársfalvi Béláné, Szabó Gyuláné és Kovács Zoltánné. Dr. Pintér Istvánné és Orosz Józsefné hatvanöt évvel ezelőtt kapták meg pedagógusi oklevelüket, ezúttal vasdiplomájukat vehették át.


A felsőoktatási ösztöndíjak kapcsán Biró Zsolt elmondta, hogy a II. Kerületi Önkormányzatnak fontosak a tehetséges fiatalok, akikre nemcsak a II. kerületiek, de az egész ország közössége is számít. Idén 8,5 millió forinttal összesen 90 diákot támogat az önkormányzat.

Végül külön köszöntötte Ajtai Lászlóné óvodapedagógust, a Gyermekekért-díj idei kitüntetettjét. A II. Kerületi Önkormányzat 2005 óta adományozza a Gyermekekért-díjat olyan, legalább három éve a II. kerületben tevékenykedő személy részére, aki kiemelkedő és példaértékű munkát végez a gyermekvédelem és -ellátás területén. Ilyen kitűnő pedagógus Ajtai Lászlóné, aki 2005 óta dolgozik a Törökvész Úti Kézműves Óvodában. Kollégái szerint munkáját a szorgalom, hivatástudat és a gyermekek iránti szeretet jellemzi.


A díjátadó műsorában a Járdányi Pál Zeneiskola három ifjú tehetsége lépett fel: Bertalan Csongor cselló-, Vámosi Bendegúz Ábel fagott- és Dömötör Máté zongorajátékának tapsolhatott a közönség.

 

 

 

 

 

 

Postaláda

Küldje be ötleteit, észrevételeit, kérdéseit Önkormányzatunkhoz itt!