II. kerület portálja vakok és gyengénlátók részére
Magyar oldalak > Hírek

Kerületszerte megújulnak a buszmegállók

Elkezdődött a buszvárók felújítása és átépítése a II. kerületben. A korszerű utasvárók egy megállapodásnak köszönhetően nem jelentenek külön költséget az önkormányzatnak.

Az építményeket dizájner tervezte, így illeszkednek a kerületre jellemző hagyományos budai miliőhöz. Samu Tímea, az utasvárókat építő JCDecaux vállalat társ-vezérigazgatója elmondta, hogy ötvenévnyi tapasztalattal építenek fedett várókat, amiket saját logisztikai csapattal takarítanak és tartanak karban.

 


– Az utasvárók letisztult formavilágukkal és anyagukkal illeszkednek a hagyományos budai környezethez. A szerkezet ellenáll az UV-sugárzásnak, tartósságát ellenálló tető és oldalüveg biztosítja, amelyet LED-technológiával világítanak meg, de a megállókban reklámvitrinek is helyet kapnak. Az ülőhelyek száma 3-5 fő lehet.
A cégvezető felhívta a figyelmet arra, hogy a kerület minden megállójában, ahol jelenleg is áll utasváró, kivétel nélkül a legújabb modelljeink épülnek, valamint a cseréken felül harminchat új helyszínen építünk utasvárót, így összesen száznyolc darab új buszmegálló szolgálja majd a közlekedők kényelmét. A II. Kerületi Önkormányzattal közösen jelöltük ki az új helyszíneket is. A kerület kifejezett kérése volt például, hogy buszmegálló épüljön a Turul utca és Ördögárok utca kereszteződésénél, az idősek otthona közelében, valamint a Máriaremetei út és a Széchenyi utca találkozásánál a közeli iskola miatt.

 


– Ami lényeges, hogy az együttműködésnek köszönhetően a fejlesztés az önkormányzatnak egy fillérjébe sem kerül – emelte ki Samu Tímea. – Cégünk vállalt minden költséget, az építési és kivitelezési munkálatokat, a takarítást és az esetleges károk kijavítását, cserébe reklámhelyet kapunk a megállókban. A szerződés lehetőséget nyújt a kerületnek, hogy a jövőben – a felmerülő igények alapján – további huszonhat új helyszínen bővítsük a várók számát. A cégvezető hozzátette: a meglévő helyszíneken a cserét idén októberig vállalták, de nagy erővel dolgoznak azon, hogy akár már a nyár elejére mindenütt megújult építmények álljanak az utasok rendelkezésére. A tervek szerint ebben az évben a tíz újonnan épülő buszváró is elkészül.

Postaláda

Küldje be ötleteit, észrevételeit, kérdéseit Önkormányzatunkhoz itt!