II. kerület portálja vakok és gyengénlátók részére
Magyar oldalak > Hírek

Bagdy Emőke a II. kerület díszpolgára

A II. Kerület Napja alkalmából immár 18. alkalommal adták át a kerületi kitüntetéseket. A díjkiosztó gálaestnek idén is a Marczibányi Téri Művelődési Központ adott otthont.

Az idei év díszpolgára címet Prof. dr. Bagdy Emőke klinikai szakpszichológusnak, a posztomusz díszpolgári címet Berczik Sára mozdulatművésznek adományozta a polgárok javaslata alapján az önkormányzat képviselő-testülete. A II. Kerületért Emlékérmet Verrasztó Gábor, a Budai Polgár helytörténeti cikkeinek szerzője, valamint dr. Hankóczy Judit kardiológus vehette át.


Képgaléria nyílik

A II. Kerület Díszpolgára címmel azokat a városrészünkben élő személyeket tüntetik ki, akik a művészeti, tudományos, sport- vagy közéletben kiemelkedő teljesítményt nyújtanak, és életművükkel kerületünk hírnevét öregbítik és szellemi értékeit gazdagítják. A II. Kerületért Emlékérmet azoknak a személyeknek, személyek csoportjának, társadalmi vagy gazdasági szervezeteknek adják, akik a kerület fejlesztésében, a társadalmi, szociális, kulturális és gazdasági élet bármely ágazatában hangsúlyozottan hasznos munkát végeznek, és maradandó eredményeket érnek el.


Az ünnepélyes gálaműsor házigazdája Láng Zsolt polgármester volt, a vendégek között pedig mások mellett Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter, a II. és III. kerület országgyűlési képviselője, őexcellenciája Rahul Chhabra, India magyarországi nagykövete, Dankó Virág alpolgármester és Szalai Tibor jegyző foglalt helyet.


A polgármester, aki tizenegyedik alkalommal adta át a kerületi elismeréseket, első szavaival szűkebb hazánkat, a II. kerületet méltatta, amely sajátos értékeket képvisel történelmi múltjával és az itt élt és alkotott polgáraival, akik nemcsak a főváros, de az egész magyarság legkiválóbb képviselői voltak – akárcsak ma köztünk élő utódaik. A kerület vezetőjeként beszélt a felelősségről, ami a kerület továbbfejlődését hivatott elősegíteni, és megemlítette, hogy éppen aznap adta át Orbán Viktor miniszterelnökkel és Varga Mihály nemzetgazdasági miniszterrel a hányatott sorsú, de mára megújult Klebelsberg-kastélyt. Beszéde zárásaként a nemrég elhunyt író, Jókai Anna szavaival köszöntötte az idei év kitüntetettjeit: „Hiszek abban, hogy az embernek van egy magasabb küldetése, amit rábíztak. Értéknek azt tartom, ami ebből a világból olyan dolgot tud felmutatni, amely a bármikor érkező elmúlás pillanatával együtt nem enyészik el.” 


A díjazottak tiszteletére összeállított műsorban közreműködött a Misztrál együttes, Sudár Annamária előadóművész, Orosz Zoltán harmonikaművész, Jekl László, a Magyar Állami Operaház magánénekese, dr. Törös Edit főorvos, valamint Ruip Katica, Csomai Renáta, Fibecz Alexandra, Ludányi Laura, Szeged Janka, Szekeres Eszter és Vándor Ágnes ritmikus gimnasztika versenyzők. 

 

Postaláda

Küldje be ötleteit, észrevételeit, kérdéseit Önkormányzatunkhoz itt!