II. kerület portálja vakok és gyengénlátók részére
Magyar oldalak > Hírek

Javaslatokat várnak II. kerületi kitüntetésekre

A kerület polgárai idén is javaslatot tehetnek arra, hogy a képviselő-testület kinek adományozzon díszpolgári címet és II. Kerületért Emlékérmet.

A Budapest Főváros II. Kerület díszpolgára, posztumusz díszpolgára cím adományozható annak a magyar vagy külföldi állampolgárnak, aki életművével, kiemelkedő munkásságával a kerületben vagy országosan, illetve nemzetközi viszonylatban általános elismerést szerzett, továbbá emberi magatartása alapján köztiszteletben áll, valamint hozzájárult a kerület jó hírnevének öregbítéséhez, elismerésre méltó hagyományainak gazdagításához.

A II. Kerületért Emlékérem azoknak a személyeknek, illetve személyek csoportjának, társadalmi vagy gazdasági szervezeteknek adományozható, akik vagy amelyek a kerület fejlesztésében a társadalmi, szociális, kulturális és gazdasági élet bármely területén kiemelkedően hasznos munkát végeztek, és ennek révén a kerület értékeit növelő maradandó eredményt értek el.

A javaslatokat február 28-ig a Budapest II. kerületi Polgármesteri Hivatal Művelődési Irodájának címezhetik: 1024 Budapest, Mechwart liget 1., vagy a racz.edit@masodikkerulet.hu címre küldhetik.

Postaláda

Küldje be ötleteit, észrevételeit, kérdéseit Önkormányzatunkhoz itt!