II. kerület portálja vakok és gyengénlátók részére
Magyar oldalak > Hírek

Körzeti megbízott az év rendőre

Átadták a II. Kerületi Önkormányzat idei elismeréseit a II. kerületi Rendőrkapitányság munkatársainak december 15-én. A rendőrkapitányságon tartott ünnepélyes állománygyűlésen Az év rendőre cím is gazdára talált.

– A II. Kerületi Önkormányzat és a II. kerületi Rendőrkapitányság együttműködése eredményes, a munkához pedig igyekszünk minden segítséget megadni annak érdekében, hogy az állomány stabil maradjon, és bízunk benne, hogy mindez erkölcsi elismerést is jelent – mondta Láng Zsolt polgármester. – A kis edzőtermet felújítottuk, reméljük, a rendőrség munkatársainak megelégedésére szolgál.
A polgármester mindenkinek megköszönte egész évi munkáját és boldog karácsonyt kívánt a rendőrség munkatársainak.


Seres Ernő rendőr alezredes, a II. kerület rendőrkapitánya megköszönte az önkormányzat egész éves erkölcsi és anyagi támogatását. Elmondta, sok munka, sok energia szükséges ahhoz, hogy a lakosság elégedett legyen, és arra hívta fel a figyelmet, hogy a rendőrökre december 31-ig még számtalan feladat vár, hogy biztonságban teljenek az ünnepek.
Az átadáson részt vett Verebes Pál, a II. Kerületi Közbiztonsági Alapítványon kuratóriumának elnöke és Szalai Tibor, a II. Kerületi Önkormányzat jegyzője is. A közbiztonsági alapítványon keresztül a kapitányság számos munkatársát jutalmazták, és átadták az év rendőrének járó kupát is. A kitüntető címet a kollégák javaslata alapján idén Porcsin Csaba zászlós, pesthidegkúti körzeti megbízott nyerte el.

 


Porcsin Csaba rendőr zászlós a Hajdúságból származik, a Miskolci Rendészeti Szakközépiskolában végzett, majd további két évig folytatta tanulmányait. Több mint tíz éve dolgozik rendőrként, jelenleg Pesthidegkúton lát el körzeti megbízotti feladatokat.
– A körzeti megbízott a lakossággal tartja a kapcsolatot. Sokan személyesen megkeresnek a fogadóóránkon, de van, hogy megbeszélünk egy időpontot, hogy átbeszéljük és együttesen megoldjunk egy adott problémát. Munkám során igyekszem az idősebb kollégáktól szerzett tapasztalatot a fiatalabbaknak átadni. Köszönetet szeretnék mondani a parancsnokaimnak, a kollégáimnak, a járőrtársaimnak és a II. kerületi Rendőrkapitányságnak, mert én egyedül kevés lennék ehhez a kitüntetéshez. A díj arra ösztönöz, hogy még jobban dolgozzam, mert a rendőrségnél nincs olyan, hogy mindent elértünk. Jövőre még jobbnak kell lenni. Remélem, hogy a továbbiakban is kiérdemlem mind a lakosság, mind a kollégáim bizalmát.

Postaláda

Küldje be ötleteit, észrevételeit, kérdéseit Önkormányzatunkhoz itt!