II. kerület portálja vakok és gyengénlátók részére
Magyar oldalak > Hírek

Hajókirándulás az idősek világnapján

A II. Kerületi Önkormányzat Idősügyi Tanácsa az idősek világnapja alkalmából ingyenes hajókirándulás keretében köszöntötte a kerületben élő időseket október 1-jén.


Idén először – a nagy érdeklődésre való tekintettel – nagyobb hajót bérelt az önkormányzat. A hajózókat Láng Zsolt polgármester köszöntötte. – Tavaly még csak 250-en futhattunk ki a kikötőből, idén már 450-en tudunk együtt ünnepelni –
hangsúlyozta. Hozzátette, ez a közös program vidám beszélgetésekre, ismerkedésre is alkalmat ad.


Szólt arról is, hogy október elseje a zene világnapja. – A mai napra eső két ünnepi világnapon a hajón eltöltendő délutánt szeretnénk összekapcsolni egy zenei műsorral. Algács Melinda operaénekes és Neumark Zoltán zongoraművész kedveskedik műsorral vendégeinknek – mondta. Megjegyezte még, hogy Idősügyi Tanács évről évre egyre gazdagabb programsorozattal várja az érdeklődőket. – Bízom benne, hogy egyre többen vesznek részt ezeken és a hétköznapokba jó pillanatokat tudunk varázsolni –fogalmazott.


Varga Mihály miniszter, országgyűlési képviselő örömét fejezte ki, hogy sokan részt vesznek a hajókázáson, Bagdy Emőke klinikai szakpszichológus professzor asszonyt idézte, aki szerint a barátokkal töltött idő, egy vidám közösségi élmény meghosszabbítja az ember életét.


Az eseményen részt vett Kocsy Béla, Riczkó Andrea és Kaposi Péter képviselő is.

 

Postaláda

Küldje be ötleteit, észrevételeit, kérdéseit Önkormányzatunkhoz itt!