II. kerület portálja vakok és gyengénlátók részére
Magyar oldalak > Hírek

Folytatódik az ingyenes ágaprítási akció

Szeptember 30-ig lehet jelentkezni a II. Kerületi Önkormányzat őszi ingyenes ágaprítási szolgáltatására.

A polgármesteri hivatallal szerződésben álló vállalkozó a helyszínen felaprítja a kerti munkálatok során keletkező ágakat, gallyakat.

A szolgáltatást jelentkezési sorrendben, a rendelkezésre álló pénzügyi keret erejéig tudják biztosítani. Jelentkezni SZEPTEMBER 30-ig lehet a www.komposztmester.hu oldalon keresztül, egy online űrlap kitöltésével. 

A II. Kerületi Önkormányzat a környezetbarát akcióval az apríték helyben hasznosítását (komposztálás, talajtakarás) kívánja támogatni, ezért azok a jelentkezők élveznek elsőbbséget, akik vállalják, hogy az aprítékot helyben tartják, és a kertjükben használják komposztáláshoz vagy talajtakaró mulcsozásra. Ehhez edények biztosításával és szakmai tanácsadással további segítséget nyújt a Komposztáló Kerület Program.

Fontos, hogy az ágaprításra előzetesen regisztrált lakók a zöldhulladékot készítsék elő, vagyis a levágott gallyakról a nagyobb oldalirányú elágazásokat lemetszve, az ágakat a vastagabb végükkel egy irányba rendezzék, hogy az ágaprító a vastagabb ágvégződéseket könnyedén meg tudja közelíteni, garatjába be tudja emelni (hosszában nem kell az ágakat darabolni).


Szintén nagyon fontos, hogy az aprításra kijelölt/kiválasztott időpont előtt maximum 1-2 nappal helyezzék csak ki az előkészített ágakat az ingatlan elé. Az idő előtti hulladékkirakás szabálysértésnek minősül. Az egy címen kikészíthető mennyiség maximum 20 m3 (kb. 5 m hosszú, 2 m széles, 2 m magas ághalom) lehet.

A jelentkezők az online űrlap kitöltésekor részletes tájékoztatást kapnak a szolgáltatás lebonyolításának rendjéről. 

Akinek nincs internet-hozzáférése, Eleőd-Faludy Gabriella komposztálási programvezetőnél telefonon is jelentkezhet a komposztvonalon: (06 30) 544-8778. A szervezők kérése, hogy az online jelentkezést részesítsék előnyben, mert a nagy számú érdeklődő telefonon keresztül nehezen kezelhető, míg az online felület bármikor szabadon elérhető.

Postaláda

Küldje be ötleteit, észrevételeit, kérdéseit Önkormányzatunkhoz itt!