II. kerület portálja vakok és gyengénlátók részére
Magyar oldalak > Hírek

Újabb egészségügyi fejlesztés kerületünkben

Megkezdődött a Frankel Leó úti Budai Irgalmasrendi Kórházban két új épületszárny építése, amit a főépület teljes felújítása és belső átépítése követ.

 


A Budai Irgalmasrendi Kórház a Frankel Leó úton


A beruházás költségeihez a kormány 12,9 milliárd forinttal, a Betegápoló Irgalmasrend 8 milliárd forinttal járul hozzá. A II. Kerületi Önkormányzat által a közeljövőben építendő új, többemeletes, korszerű szakrendelővel, az Országos Reumatológiai és Fizioterápiás Intézettel, a felújított Szent Lukács Gyógyfürdővel és Császár-Komjádi Uszodával megerősödik a Frankel Leó út és környékének központi szerepe a II. kerület és a főváros egészségmegőrző és gyógyító központjai között.


Az egyik új épületszárny látványterve

A mostani beruházási és felújítási projektnek köszönhetően megújul és kibővül az Irgalmasrendi Kórház, amely így a legmodernebb körülmények között fog részt venni a II. kerület egészségügyi ellátásában is.


Az építkezés bejárásán Dr. Reiter József, az Irgalmasrendi Kórház főigazgatója, Szentes Tamás helyettes államtitkár, Láng Zsolt II. kerületi polgármester és Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter, országgyűlési képviselő

Jelenleg a kórház 33 járóbeteg-szakrendelésén évente 270 ezren fordulnak meg, az ellátott fekvőbetegek száma pedig eléri a 17 ezret. A kórház minden részlegével részt vesz a II. kerületiek ellátásában.

 

Postaláda

Küldje be ötleteit, észrevételeit, kérdéseit Önkormányzatunkhoz itt!