II. kerület portálja vakok és gyengénlátók részére
Magyar oldalak > Hírek

A II. kerületiek többsége szeretne iskolabuszokat

A szülői igények felmérése, a válaszok kiértékelése után közlekedési szakemberek és az iskolák bevonásával folytatódik a kerületi iskolabuszprojekt előkészítése.

 


A tervek szerint halad a II. Kerületi Önkormányzat iskolabuszprogramjának előkészítése. Az elmúlt hetekben a szakemberek kiértékelték a szülői igények kérdőíves felmérése során érkezett válaszokat. Az eddigi eredmények szerint a szülők háromnegyede igényt tartana a szolgáltatásra. Számukra a legfontosabb szempontok: a gyermekek biztonsága, a késések és a stressz elkerülése, illetve a jobb időbeosztás. A válaszadók többsége jelentős problémaforrásnak tartja a reggeli csúcsforgalmat, valamint a parkolási nehézségeket. – Az iskolabuszprogram melletti legfontosabb érv világosan kirajzolódik a kutatásból. Egyértelműen kiderült, hogy az itt élők túlnyomó többsége szerint hosszú távon minden lehetséges forgalomcsökkentő eszközt meg kell ragadnunk a II. kerület környezeti fenntarthatósága érdekében – nyilatkozta lapunknak a felmérésről a kerület polgármestere. Láng Zsolt azt is elmondta, hogy hamarosan részletesen ismerteti a felmérés eredményeit, illetve a további lépéseket. A forgalom mérséklése, a környezeti terhelés csökkentése mellett a program kiemelt célja a gyermekek biztonságának növelése. A koncepció kidolgozása során a II. Kerületi Önkormányzat négy fő szempontra helyezi a hangsúlyt: az iskolabusz-hálózat legyen biztonságos és családbarát, működjön megbízhatóan, alkalmazzon környezetbarát megoldásokat, és jelenjenek meg benne a közösségi szempontok.

A projekt szakmai egyeztetésekkel, közlekedésmérnökök és más közúti közlekedési szakemberek bevonásával folytatódik, illetve az iskolák és a pedagógusok szempontjait térképezi fel az önkormányzat. Ezt követheti majd az első kísérleti járatok bevezetése.

 

Postaláda

Küldje be ötleteit, észrevételeit, kérdéseit Önkormányzatunkhoz itt!