II. kerület portálja vakok és gyengénlátók részére
Magyar oldalak > Hírek

Játszótéri felújítások kerületszerte

A nyár végéig a II. kerület több játszóterén is felújítási, illetve bővítési munkálatokat végeznek mintegy 50 millió forintból. A Vérhalom és a Zsigmond téren például a nagyobb gyerekek számára helyeznek ki játszóeszközöket.

A II. Kerületi Önkormányzat idén is folytatja a játszóterek felújítását és bővítését. Augusztus végéig munkálatokra kell majd számítani a Vérhalom téri, a Sajka utcai, a Bajvívó utcai, a Temető utcai és a Zsigmond téri játszótereknél, valamint a Fenyves parkban és a Csévi utca–Csalán utca találkozásánál lévő játszótéren.

 


A II. kerület első, saját fenntartású tematikus, tűzoltó játszóterét tavaly novemberben adták át a Vérhalom téren.

A hét helyszínen több mint 50 millió forintból különböző játszóeszközöket helyeznek ki és több helyen gumiburkolatot is cserélnek. A Vérhalom téri játszótéren a 4-10 éves korosztály számára megfelelő kombinált játékkal bővül az eszközök száma, és a Zsigmond téren is a hasonló korú gyerekek számára építenek játszóvárat. A Vérhalom téren a tervek szerint július végére üzemelik be a párakaput. A Fenyves parkban mérleghinta készül, a Sajka utcai és a Bajvívó utcai játszótéren cserélik a kétüléses hintákat, a Csévi utcai parkban mászóháló várja majd a gyerekeket, a Temető utcai játszóhelyen pedig csúszda épül. A játékok alá ütéscsillapító öntött gumiburkolatot terítenek.

Postaláda

Küldje be ötleteit, észrevételeit, kérdéseit Önkormányzatunkhoz itt!