II. kerület portálja vakok és gyengénlátók részére
Magyar oldalak > Hírek

Kerékpáros nap a II. kerületben

A II. Kerületi Önkormányzat, a Mozgássérült Emberek Rehabilitációs Központja és a II. kerületi Rendőrkapitányság ingyenes kerékpárszervizt és -regisztrációt szervezett április 21-én a Fény utcai piacnál.


Képgaléria nyílik

A II. Kerületi Önkormányzat tavaszköszöntő kerékpáros napján reggel két helyszínen is fényvisszaverő szalaggal és müzliszelettel ajándékozta meg a biciklistákat és a gyerekeket Gór Csaba, Biró Zsolt, Ernyey László és Riczkó Andrea önkormányzati képviselő. A Fény utcai piacnál kerekezőket ezen túl ingyenes szervizre és kerékpáros regisztrációra invitálták. A MEREK kerékpárszerelő munkatársai – köztük a Till Attila rendezésében készült Tiszta szívvel című film szereplői, a Csap testvérek – fogadták a bicajosokat egy gyors karbantartásra.


Fényvisszaverő szalag és müzliszelet az érdeklődőknek

Az önkormányzat kerékpáros napján Dankó Virág alpolgármester hangsúlyozta, hogy régóta nagyon jó az együttműködés a MEREK-kel és a rendőrséggel, ami a mai nap ismét megmutatkozott.
– Az önkormányzatunk által szervezett kerékpáros napot azért tartjuk fontosnak, mert ezzel is népszerűsítjük és támogatjuk a környezetbarát, autómentes közlekedést. A II. kerület a főváros egyik legzöldebb városrésze, és ebből adódóan jó a levegő minősége, mégis fontos, hogy azt meg is óvjuk. Nem feledkezhetünk meg arról sem, hogy az önkormányzat a környezetvédelem feladataira mindig nagy hangsúlyt fektetett: a zöldterületek szépítése érdekében minden tavasszal 13 ezer tő muskátlit kínálunk a kerületieknek kedvezményesen, közterület-szépítési pályázatot hirdetünk, közterület-örökbefogadási és komposztálási programot hívtunk életre, közel 1500 m2-en ültetünk virágokat és növényeket, valamint számos parkot gondozunk.


Fóris Johanna, Dankó Virág és Móré Szabolcs

Az önkormányzat a BRFK II. kerületi Rendőrkapitánysággal és a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanáccsal együttműködve ezen a napon ingyenes regisztrációs lehetőséget biztosított a biciklistáknak a BikeSafe-programon keresztül. Az arra járók közül már délelőtt sokan igénybe is vették a szolgáltatást, amely keretében fényképek készültek a kétkerekűekről, a vázszámuk és a fontosabb ismertetőjegyeik pedig bekerültek egy országos adatbázisba.
– Lopás esetén a rendőrség számára is elérhetők a regisztrált biciklik adatai, így könnyebb a felderítés és a megtalált kerékpárok visszaszolgáltatása is, de a rendszer azoknak is segítséget nyújt, akik használt kerékpárt vásárolnának, mert az interneten keresztül le tudják kérdezni, hogy a kiszemelt jármű nem lopott-e – mondta el Móré Szabolcs alezredes, a II. kerületi Rendőrkapitányság Rendészeti Osztályának vezetője.


Kerékpárokat regisztrált a rendőrség

Fóris Johanna, a MEREK igazgatója felhívta a figyelmet arra, hogy a tavalyi közös, eredményes kerékpáros nap után idén is a kerületben kerekezők rendelkezésére állt a Guruló Műhelyük.
– A fő profilunk a kerekesszék-szerelés, de műhelyeinkben ugyanakkor kerékpárt is javítanak.


Munkában a Csap testvérek

Bővülő kerékpárút-hálózat
A II. kerületi kerékpárutak hossza az elmúlt évtizedben elérte a 4,5 kilométert, az utak fenntartására az önkormányzat az elmúlt években mintegy 30 millió forintot fordított. Egy sikeres pályázatnak köszönhetően a jövőben több kilométer új kerékpárút épülhet a II. kerületben.

Postaláda

Küldje be ötleteit, észrevételeit, kérdéseit Önkormányzatunkhoz itt!