II. kerület portálja vakok és gyengénlátók részére
Magyar oldalak > Hírek

Új körforgalom a II. kerületben

A biztonságos közlekedést elősegítő körforgalmat adott át a II. Kerületi Önkormányzat a Szépvölgyi út, a Zöldlomb utca és a Zöldmáli lejtő kereszteződésében augusztus 28-án.

A II. kerületben közlekedők újabb, piskóta alakú körfogalmat használhatnak. Az önkormányzat mintegy 150 millió forintos beruházása keretében a Szépvölgyi út–Zöldlomb utca–Zöldmáli lejtő csomópontban az egymástól távolabb eső utcákat nyújtott alakzatban kötötték össze, ami által biztonságosabb lesz a közlekedés és nő az áteresztőképesség. Az érintett utak a Budapest Közút Zrt. kezelésében, de városrészünk tulajdonában vannak.

 


A munkálatok során felújították a gyalogos és közúti burkolatokat, a közműveket és az útpálya alsóbb szerkezetét. Láng Zsolt polgármester elmondta, hogy még az iskolakezdés előtt elkészült körforgalom, amelyik a hetedik a városrészben. Hozzátette, hogy az önkormányzat az elmúlt tíz évben közel 6 milliárd forintot fordított beruházásokra, amelyeknek közel fele a közlekedéshez kapcsolódott.

 


Többek között tavaly nyáron a 2,2 km hosszú, erdőben kanyargó Szép Juhászné út újult meg a II. Kerületi Önkormányzat beruházásában, korábban pedig elkészült a Kelemen László utcai csomópont 182 millió forintból, illetve átépült a közlekedési csomópontot a hidegkúti városrészközpontban 186 millió forintból. A közelmúltban a főváros beruházásában a Bimbó út és az Ady Endre utcai körforgalom, valamint a Bem utca–Horvát utca–Margit körút csomópont újult meg a II. kerületben. Az önkormányzat a kerület első piskóta alakú körforgalmát 2012-ben építette a Törökvész út–Csatárka utca–Kapy utca kereszteződésében. Az elmúlt években a II. kerület forgalmas útjain számos helyen épült új gyalogátkelő, vagy korszerűsítettek és biztonságossá tettek zebrákat.

Postaláda

Küldje be ötleteit, észrevételeit, kérdéseit Önkormányzatunkhoz itt!