II. kerület portálja vakok és gyengénlátók részére
Magyar oldalak > Hírek

Forgalmi változások az épülő körforgalomnál

Július 24-étől a BKK autóbuszai ideiglenes jelleggel egyik irányban módosított útvonalon közlekednek, kikerülve az épülő Szépvölgyi út, Zöldlomb utca és Zöldmáli lejtő csomópontot.

A korszerű forgalomszervezés elemeként megkezdődött a Szépvölgyi út, Zöldlomb utca és Zöldmáli lejtő csomópontban a körforgalom építése. A szükséges közművek átalakítása és a bontás már leszűkítette az útpályát. Az arra közlekedők megtapasztalhatták, hogy egy ilyen átalakítás a szervezés mellett türelmet is kíván mindenkitől.

A BKK közleménye szerint az építkezés idején, 2017. július 27-től várhatóan augusztus végéig a Zöldmáli lejtő egyirányú lesz a Felső Zöldmáli út irányába. A Szépvölgyi út Zöldmáli lejtő és Szélvész út közötti szakaszát szintén egyirányúsítják, csak a Szélvész út felé lehet itt haladni. Akik az ellenkező irányba tartanak, kerülőútvonalként a Szépvölgyi út–Virág Benedek utca–Pálvölgyi út–Szépvölgyi út–Zöldlomb utca útvonalat használhatják.

A munka előrehaladtával tovább szűkül a közlekedési pálya. Ennek enyhítésére, 2017. július 24-től a BKK autóbuszai ideiglenes jelleggel, módosított útvonalon fognak közlekedni.

29-es autóbusz

Július 24-étől (hétfőtől) várhatóan augusztus végéig a 29-es busz Hűvösvölgy felé a Zöldmáli lejtő–Felső Zöldmáli út–Pitypang utca–Zöldlomb utca módosított útvonalon közlekedik, ezért nem érinti a Csalit utca, a Zöldkert utca és a Pitypang utca megállóhelyet. A terelt vonalszakaszon a 29-es buszra az alábbi megállókban lehet felszállni:

 - Zöldkert utca: ideiglenes megállóhely a Felső Zöldmáli út 90-nel szemben, a Pitypang utca kereszteződése előtt 200 méterrel,

 - Pitypang utca: a Pitypang utcában a Zöldlomb utca kereszteződése előtt.

A 29-es buszjárat által nem érintett megállóhelyek a 111-es autóbusszal továbbra is elérhetők.

A Szentlélek tér H felé tartó buszok útvonala, megállóhelyei változatlanok.

Figyelem! A 29-es busz közlekedése július 24-e és augusztus 6-a között a Kelemen László utcai átjáró közlekedése miatt is változik. 

 111-es autóbusz

Július 24-étől (hétfőtől) várhatóan augusztus végéig a 111-es busz a Batthyány tér M+H felé a Kolosy tér–Szépvölgyi út–Virág Benedek utca–Szépvölgyi út–Zöldlomb utca módosított útvonalon közlekedik, ezért nem érinti a Felhévizi utca, a Pusztaszeri út 25., az Alsó Zöldmáli út, a Szemlő-hegyi-barlang, és a Zöldmáli lejtő megállóhelyet. A 111-es buszok által nem érintett megállóhelyek a 29-es autóbusszal továbbra is elérhetők.

Az Óbuda, Bogdáni út felé tartó buszok útvonala, megállóhelyei változatlanok.

Természetesen az utastájékoztatás a megállókban is ki lesz helyezve.

Fontos megjegyezni, hogy az elkövetkezendő hetekben érdemes lesz elkerülni az építési helyszínt. Rendkívül sok feladatot kell a kivitelezőnek viszonylag kis területen elvégezni, így elkerülhetetlenek lesznek a torlódások. A gépkocsivezetőknek azzal is kell számolniuk, hogy ideiglenes jelleggel az épülő csomóponttól a Szépvölgyi út is egyirányú lesz.

A nyár végére elkészülő körforgalom remélhetőleg a közlekedés megkönnyítésével kárpótol mindenkit az átmeneti nehézségekért.

Postaláda

Küldje be ötleteit, észrevételeit, kérdéseit Önkormányzatunkhoz itt!