II. kerület portálja vakok és gyengénlátók részére
Magyar oldalak > Hírek

Védjük környezetünket az új évben is!

Karácsony után a nagyobb ajándékok csomagolását még most sem késő szétválogatni, ha eddig nem dobtuk ki őket: a hullámpapírt a kék, a műanyagot a sárga kukába tegyük, vagy ha nem fér bele, akkor mellé. A hungarocellt a hulladékudvarokban adhatjuk le.

Ne feledjük, le lehet adni a használt terméket

Ha megőriztük a blokkokat, kicseréltethetjük az el nem talált termékeket. Régi hűtőnket, tévénket, ami elektronikai veszélyes hulladéknak minősül, köteles átvenni az az áruház, ahol az újat vásároltuk (kormányrendelet írja elő, hogy minden gyártónak és forgalmazónak az elektromos és elektronikai berendezést a fogyasztótól – meghatározott összegű utalvány kiadása mellett, mely legalább egy évig érvényes – át kell venni, és a kiadott kedvezményre jogosító utalványt/kupont új elektronikai berendezés vásárlásakor vissza kell váltani). Ha mégsem vittük vissza, átveszik a legközelebbi hulladékudvarok is (pl.: III., Testvérhegy út 10/a, nyitva hétfőtől péntekig 10-18, szombaton 8-14 óráig), hogy később ne a szeméttelepen kössön ki, hanem veszélyességének megfelelően legyen kezelve.Újrahasználati központok Budapesten

Az FKF Zrt. újdonsága a két újrahasználati központ, ahol a budapesti lakosság díjmentesen leadhatja a feleslegessé vált, megunt, de még használható tárgyait, eszközeit. A leadott tárgyak csekély díj megfizetését követően (a raktározás árát kell kifizetni) bárki számára elvihetőek. A cél a hulladék csökkentése, megelőzése. Leadható: babafelszerelés, játék, sporteszköz, bútor, könyv, konyhafelszerelés, lakberendezési tárgyak, melyek valóban használhatóak (XV., Károlyi S. u. 166., XVIII., Besence u. 1/a, nyitva hétfőtől szombatig 8-20 óráig).

Postaláda

Küldje be ötleteit, észrevételeit, kérdéseit Önkormányzatunkhoz itt!