II. kerület portálja vakok és gyengénlátók részére
Magyar oldalak > Hírek

Lobogózzuk fel a II. kerületet!

A II. Kerületi Önkormányzat vezetése úgy döntött, nemzeti színű zászlókat adományoz a kerületi épületek feldíszítéséhez, hogy nemzeti ünnepeinken méltóképpen emlékezhessünk. A Budai Polgár előző számában meghirdetett akcióra közel ezerkétszáz igénylés érkezett.

– Nagy öröm, hogy kezdeményezésükre ilyen sokan jelentkeztek, és az is, hogy rengeteg pozitív visszajelzés érkezett ezzel kapcsolatban az önkormányzathoz - mondta el Láng Zsolt polgármester. – Szeretnénk, ha nemzeti ünnepeink alkalmával tisztelettel és méltóképpen ápolnánk dicső történelmi eseményeinknek, időszakainknak és nagyjainknak az emlékét, amihez a fellobogózott házak adhatnak ünnepi keretet. Idén március 15-én, a ’48-as forradalom és szabadságharc évfordulóján lesz az első alkalom, amikor a lakosok már használhatják is a II. Kerületi Önkormányzat által adományozott zászlókat – emelte ki a polgármester.


Az önkormányzat csak azoknak tud zászlót és zászlórudat biztosítani, akik azt előzetesen online vagy a Budai Polgárban megjelent jelentkezési lapon keresztül igényelték február 20-ig. Az igénylők a zászlót és a hozzá tartozó rudat személyesen kapják meg a Polgármesteri Hivatal épületében, illetve Pesthidegkúton a Klebelsberg Kultúrkúriában. Épületenként egy lobogó, illetve zászlórúd vehető át, átvételi elismervény ellenében.

Az igényelt zászlók és zászlórudak átvételi helye és ideje:

• II. Kerületi Polgármesteri Hivatal (1024 Mechwart liget 1., földszint), március 6–10-ig munkaidőben (lásd 2. oldalon a Lakosságszolgálati Csoportnál).
• A pesthidegkúti igénylőknek (akiknek az irányítószáma 1028 vagy 1029): Klebelsberg Kultúrkúria (1028 Templom u. 2-10.), március 6–10-ig a nyitvatartási idő alatt (naponta 10–18-ig) az információs pultnál.
• Kérik, hogy az előre igényelt zászlók átvételéhez a közös képviselők vigyék magukkal a képviseleti jogosultságot igazoló okmányukat, a tulajdonosok pedig lakcímkártyájukat. Amennyiben nem a közös képviselő vagy a tulajdonos jár el az ügyben, írásbeli meghatalmazást kérnek.

Postaláda

Küldje be ötleteit, észrevételeit, kérdéseit Önkormányzatunkhoz itt!