II. kerület portálja vakok és gyengénlátók részére
Magyar oldalak > Hírek

Lomtalanítás decemberben

Ebben az évben kerületünkben a megszokott szeptemberi időpont helyett decemberben lesz lehetőség a lomok kirakására és elszállítatására.

A II. kerületben, ahogy egész Budapesten, a Fővárosi Közterület-fenntartó Nonprofit Zrt. (FKF) biztosítja évente egyszer az ingyenes lakossági lomtalanítás lehetőségét. A megadott módon és időben a házak elé, közterületre kikészített lomokat az FKF gyűjti össze és szállítja el. A II. kerületben a lomtalanítás korábbi, szeptember eleji időpontja ebben az évben módosul.
Mivel a nyári, illetve őszi hónapokban kerületszerte nagy volumenű útépítési munkálatok folynak, közterületeink csak korlátozottan használhatók, így egy lomtalanítás a megszokottnál is több kellemetlenséget és forgalmi zavart okozna, balesetveszélyes helyzeteket teremtene. Ezért a II. Kerületi Önkormányzat azt kérte az FKF-től, hogy a szeptemberi helyett keressen későbbi időpontot. Az FKF összehangolta a kérést a többi kerület időpontjával, így idén A II. KERÜLETBEN DECEMBER ELEJÉN KERÜL SOR A LOMTALANÍTÁSRA.

A II. Kerületi Önkormányzat ezzel kapcsolatban kéri a lakosság türelmét és megértését.


A II. Kerületi Önkormányzat ingyenes veszélyeshulladék-gyűjtési akciójának ez évi utolsó időpontja november 16. A negyedévente esedékes rendszeres szolgáltatással azt szeretnénk elérni, hogy a lakosságnak lehetősége legyen az otthonában összegyűlt veszélyes anyagok ingyenes leadására, megelőzve azt, hogy a közterületre, erdőkbe, parkokba kerüljön a hulladék.


A lomtalanítás pontos időpontjáról, illetve a veszélyeshulladék-gyűjtés részleteiről később adunk hírt valamennyi hírcsatornánkon. A lomtalanításról az FKF is tájékoztatja majd a lakosságot a postaládákban elhelyezett értesítőlevélben, valamint a társasházakban kifüggesztett plakátokon.

 

***

 Álhír terjesztéséért feljelentést tett Láng Zsolt polgármester

Álhír terjesztése miatt feljelentést tett Láng Zsolt polgármester a II. Kerületi Rendőrkapitányságon, miután ismeretlenek a helyhatóság nevében kiadott hamis szórólapokon  félretájékoztatták a lakosságot a kerületi lomtalanításról.

Az önkormányzat nevével visszaélő, a városrész több pontján a postaládákba bedobott ismeretlen szórólap azt állítja, hogy szeptember közepén ki lehet tenni a lomokat. Ezzel szemben az önkormányzat éppen a múlt héten tájékoztatta arról a lakosságot, hogy az Fkf Zrt.-vel egyeztetve, a lomtalanítás időpontja idén decemberre csúszik a fővárosi útfelújítások miatt.

Az őszi hónapokban ugyanis kerületszerte nagy volumenű útépítési munkálatok folynak, a közterületek csak korlátozottan használhatók, így egy lomtalanítás a megszokottnál is több kellemetlenséget és forgalmi zavart okozna, balesetveszélyes helyzeteket teremtene.

A polgármester elítéli, hogy bárki káoszt okozzon a kerületben. Felelős közéleti szereplő nem lehet partner a lakosság megtévesztésében, vészhelyzetek teremtésében, ezért a II. Kerületi Önkormányzat felszólítja a városrészben jelöltet állító pártokat és szervezeteket, hogy határolódjanak el az álhír terjesztőitől, és tegyenek meg mindent a lakosság hiteles tájékoztatása érdekében.

Az önkormányzat idén is kiemelt feladatának tekinti, hogy a lomtalanítás a lehető legkevesebb kellemetlenséggel járjon az itt élők számára. Minden esztendőben a városrendészet teljes állománya segíti 24 órás közterületi jelenléttel az FKF munkáját a lomok kihelyezésének időszakától azok maradéktalan elszállításáig.

Postaláda

Küldje be ötleteit, észrevételeit, kérdéseit Önkormányzatunkhoz itt!