II. kerület portálja vakok és gyengénlátók részére
Magyar oldalak > Hírek

Kerületünkbe költözik a MikulásGyár

A MikulásGyár idén először a Millenáris Parkba költözik, ahol november 30. és december 21. között 9 - 21 óráig várják az adományokat.

A MikulásGyár tartós élelmiszert (tészta, konzerv, olaj, cukor, só, liszt stb.), tisztító- és tisztálkodási szereket, jó minőségű ruhát, takarót, játékot és könyvet gyűjt. Az önkéntesek az adományokat dobozokba szelektálják, majd ezeket a dobozokat a Magyar Vöröskereszt adott megyei központjába juttatja el a Magyar Posta. A Vöröskereszt a dobozok tartalmát - már csomagokként - rászorultsági alapon osztja szét. A rászorultaknak tartós élelmiszerre van a legnagyobb szükségük, így – amennyiben az adományozóknak lehetőségük van – kérik minél több konzerv, tészta, liszt, cukor, rizs, olaj, stb. adományozását. Természetesen szívesen fogadnak játékokat, könyveket is, ám arra kérik az adományozókat, hogy olyan ruhákat, könyveket hozzanak, amelyeket maguk és gyermekük is szívesen fogadna. A gyűjtéshez Láng Zsolt polgármester kezdeményezésére a II. Kerületi Polgármesteri Hivatal is csatlakozott: a hivatal munkatársainak adományait összegyűjtik, majd átszállítják a Mikulásgyárba.


A MikulásGyár november 30. és december 21. között tart nyitva a Millenáris Parkban 9 és 21 óra között, a Lurdy Házban 10-től 19 óráig, emellett hivatalos MikulásGyár-gyűjtőpont a legtöbb posta. Nagyokat és kicsiket is színes programokkal, koncertekkel várják, november 30-án 11 és 12.30 között személyesen is találkozhattok a finn Mikulással, Joulupukkival a Millenárison. További részletek: www.mikulasgyar.hu , Facebook: MikulásGyár

 

Postaláda

Küldje be ötleteit, észrevételeit, kérdéseit Önkormányzatunkhoz itt!