II. kerület portálja vakok és gyengénlátók részére
Magyar oldalak > Hírek

Átvehetők a nemzeti lobogók

A II. Kerületi Önkormányzat idén is nemzeti színű zászlót adományoz az igénylőknek, valamint az elhasználódott zászlók lecserélését is biztosítja.

Két éve – első meghirdetésekor – nagy sikert aratott a társasházak és a családi házban élők körében a II. Kerületi Önkormányzat akciója, melynek keretében nemzeti színű zászlót és zászlórudat adományozott az azt igénylőknek. Közel ezerkétszázan éltek az ingyenes lehetőséggel, vállalva, hogy a zászlót állami és nemzeti ünnepeinken (március 15., augusztus 20. és október 23.) kitűzik lakóházuk falára. Idén is több száz igénylés érkezett be, a zászlók átadása már megkezdődött.


A zászlók átvételére március 29-ig van lehetőség két helyszínen: 1. II. Kerületi Városfejlesztő Zrt. (1024 Keleti Károly u. 15/a.). 2. A pesthidegkúti (1028, 1029) igénylők a nemzeti színű zászlókat a Klebelsberg Kultúrkúriában (1028 Templom u. 2–10.) vehetik át a Kultúrkúria nyitvatartási ideje alatt az információs pultnál. Az átvételről – az e-mailbeli értesítés mellett – bővebb információkat olvashatnak majd a Budai Polgár következő lapszámában.

Postaláda

Küldje be ötleteit, észrevételeit, kérdéseit Önkormányzatunkhoz itt!