II. kerület portálja vakok és gyengénlátók részére
Magyar oldalak > Hírek

Fővárosi területekkel bővül a parkolási övezet

Novembertől újabb, fővárosi utcákkal és terekkel bővül a fizetőparkolási övezet. Az új területeket a II. Kerület üzemelteti.

A fővárosi önkormányzattal kötött megállapodás alapján kerületünk veszi át a II. kerület közigazgatási területén belül fekvő, de a főváros tulajdonában álló közterületeken lévő 630 parkolóhely üzemeltetését. Az átvett utcákban és tereken – Bem rakpart, Bem József tér, Bem József utca, Duna-part, Fő utca, Kacsa utca, Nagy Imre tér, Tölgyfa utca és a Szilágyi Erzsébet fasor – eddig nem kellett fizetni a parkolásért, ezért sokan reggeltől estig P+R parkolóként használták a várakozóhelyeket. Emiatt a helyben lakók gyakran nehezen találtak helyet saját kocsijuknak a lakásuk közelében. Az érintett területeken állandó lakcímmel, székhellyel vagy telephellyel rendelkezők ingyenesen, vagy kedvezményes várakozási engedéllyel parkolhatnak az újonnan bevont közterületeken.

Az engedélyeket – költségtérítési díj megfizetése ellenében – a Városrendészeti és Környezetvédelmi Iroda Buday László utca 5/c alatti irodájában lehet kiváltani (hétfő: 13.30-18.00, szerda: 8.00-16.30, péntek: 8.00-11.30). További felvilágosítást a 346-5678-as és a 346-5679-es telefonszámokon adnak.

Postaláda

Küldje be ötleteit, észrevételeit, kérdéseit Önkormányzatunkhoz itt!