II. kerület portálja vakok és gyengénlátók részére
Magyar oldalak > Hírek

Százhatvan P+R parkoló Hűvösvölgyben

Hivatalosan is lezárult a hűvösvölgyi P+R parkoló felújítási munkálata a közelmúltban. A végállomás környéken már 160 várakozóhely áll az autósok rendelkezésére.

A Budapesti Közlekedési Központ arról tájékoztatott, hogy a P+R parkoló kialakítása során a Hűvösvölgyi út 205. számnál található parkoló területén megújult a korábban parkolásra használt rendezetlen terület is. A kivitelezést követően a terület szilárd térkő- és aszfaltburkolatot kapott és immár egy 80 férőhelyes, korszerű közvilágítással ellátott, díjmentes parkoló áll az autóval közlekedők rendelkezésére. A területen mozgáskorlátozottak számára alkalmas parkolóhelyeket is kialakítottak, valamint fákat is ültettek.


Az új P+R parkoló a már régóta meglévő másik, ugyancsak 80 férőhelyes hűvösvölgyi parkolóval ellentétben egyelőre nem őrzött és fizetős, azonban a későbbiekben várhatóan itt is beléptető-rendszer épül ki. A fejlesztésnek köszönhetően összesen 160 várakozóhely áll az autóval közlekedők rendelkezésére a hűvösvölgyi villamos-végállomás térségében.

Postaláda

Küldje be ötleteit, észrevételeit, kérdéseit Önkormányzatunkhoz itt!