II. kerület portálja vakok és gyengénlátók részére
Magyar oldalak > Hírek

Jövőre felújítják a Pasaréti utat

A BKK közleménye szerint 2019 első negyedévében várható a Pasaréti út Szilágyi Erzsébet fasor és Pasaréti tér közötti szakaszának felújítása. A kivitelezés időtartama mintegy hét hónap lesz.

A BKK közleménye szerint megjelent a II. kerületi Pasaréti út Szilágyi Erzsébet fasor és Pasaréti tér közötti szakaszának felújítására vonatkozó közbeszerzési eljárás ajánlati felhívása október 5-én. A munkák megkezdése a közbeszerzési eljárás lezárultát, a vállalkozási szerződés megkötését követően 2019 első negyedévében várható, a kivitelezés várható időtartama mintegy hét hónap.


A munkálatok során több mint két kilométernyi útszakasz újul meg, minden járdaszakasz beton térkő burkolatot kap, illetve a kapubehajtók burkolatát is megerősítik. Az útszakaszt használók közlekedésének könnyítése érdekében új jelzőlámpákat telepítenek. A gyalogosok biztonságos átkelésének biztosítása érdekében azoknál az átkelőknél, ahol nincs lámpa, középszigeteket létesítenek.


A szabálytalan parkolások megakadályozása érdekében parkolásgátló oszlopsorokat helyeznek ki, illetve megújulnak a jelenlegi parkolóhelyek. A munkálatok során füvesítéssel és talajtakaró cserjék ültetésével megújulnak a zöldfelületek is.

Postaláda

Küldje be ötleteit, észrevételeit, kérdéseit Önkormányzatunkhoz itt!