II. kerület portálja vakok és gyengénlátók részére
Magyar oldalak > Hírek

Rendelőjárat a Rét utcába

Áprilistól hétfőtől csütörtökig délelőttönként minden órában rendelői járatot közlekedtet az önkormányzat a Vízivárosból a Rét utcai rendelőbe. A minibuszra több megállóban is felszállhatnak az idősek.

Városrészünkben az elmúlt évek egyik legnagyobb egészségügyi fejlesztése a modern Rét utcai háziorvosi rendelő megnyitása volt. Több jelzés is érkezett a lakosságtól a II. kerületi polgármesteri hivatalhoz, hogy a vízivárosi időseknek nehézséget okoz eljutni a Rét utcai háziorvosi rendelőbe, mivel az tömegközlekedéssel nehezen közelíthető meg.


Ezt a problémát szeretné az önkormányzat vezetése orvosolni úgy, hogy a közlekedésben segítségre szoruló idősebb korú lakosokat menetrendszerűen közlekedő minibusszal szállítják majd a Rét utcai rendelőbe és vissza.


Április18-tól minden héten hétfőtől csütörtökig óránként közlekedik a rendelői járat, kizárólag a délelőtti órákban. A minibusz megadott útvonalon, meghatározott megállókban, a Bem téri gondozási központtól indulva éri el a Rét utcai rendelőt. Fontos kiemelni, hogy csak az önálló közlekedési képességgel bíró, fertőző betegségben nem szenvedő idős betegek eljutását tudják így megoldani, egészségügyi szakszemélyzet biztosítása nélkül.


A rendelőjárat a Bem tér, I. számú Gondozási Központ (1027 Budapest, Bem József tér 2.) és a Rét utcai rendelő (1022 Rét utca 3.) között jár.

A rendelőjárat hétfőtől csütörtökig délelőtt, óránként jár.


Nagyítható térkép

A rendelőjárat megállói:
- A Bem térről a Rét utcai rendelő felé: Bem tér, Fő utcai megálló, Nagy Imre téri megálló, Fazekas utcai megálló, Horvát utcai megálló, Margit körúti megálló (Átrium), Rét utca.
- A Rét utcai rendelőből a Bem téri gondozási központ felé: Rét utca, Mechwart liget megálló (Keleti Károly u.), Horvát utcai megálló, Fazekas utcai megálló, Nagy Imre téri megálló, Bem téri gondozási központ.

Indulási időpontok:
- A Bem térről a Rét utcai rendelő felé: indulás hétfőtől csütörtökig naponta 7.30, 8.30, 9.30, 10.30 órakor.
- A Rét utcai rendelőből a Bem téri gondozási központ felé: indulás hétfőtől csütörtökig naponta 8, 9, 10 és 11 órakor.

Érdeklődni:
Telefonon a 346-5479-es számon, vagy a rendelojarat@masodikkerulet.hu e-mail-címen.Postaláda

Küldje be ötleteit, észrevételeit, kérdéseit Önkormányzatunkhoz itt!