II. kerület portálja vakok és gyengénlátók részére
Magyar oldalak > Hírek

Eredményt hirdettek a rajzversenyen

A II. kerületi Rendőrkapitányság még ősszel hirdetett rajzpályázatot a gyermekbalesetek megelőzése érdekében „Rózsadombon két kerékkel” címmel. Több mint száz alkotást küldtek be, a díjazottak értékes ajándékokat vehettek át.


A rendőrség és a II. kerületi Önkormányzat rajzpályázatán általános iskolás diákok vehettek részt, a beérkezett pályázatok számából pedig kiderült, hogy sokakat érdekelt a lehetőség. A II. kerületi rendőrök arra volt kíváncsiak, hogy a gyerekek miként látják a biztonságos közlekedést és a rendőri munkát a lakóhelyük, vagy iskolájuk környezetében. 

– A több mint száz beérkezett alkotás jelzi, hogy érdemes volt meghirdetni a pályázatot – emelte ki Seres Ernő rendőr alezredes, II. kerületi rendőrkapitány február 8-án a rendőrség épületében megrendezett díjátadón. – A sikerben része volt Hutóczki Attila rendőr főtörzszászlósnak, aki szervezte a rajzpályázatot, köszönet illeti a versenyt támogató II. Kerületi Önkormányzatot, valamint a résztvevő iskolákat, ahol lehetővé tették, hogy a gyerekek foglalkozzanak a témával. Szintén köszönet jár a szülőknek, akik inspirálták gyermekeiket, hogy induljanak a versenyen, és nem utolsó sorban a gyerekeknek, hogy vették a fáradtságot, hogy szebbnél szebb munkákat készítsenek.


A rendőrkapitány jelezte, hogy a gyerekek kitettek magukért, ami egyben megnehezítette a zsűri dolgát, hiszen jobbnál jobb művek érkeztek be. Díjazták az alsós és felsős diákok közül az első hat helyezettet, és kiosztottak négy különdíjat. A II. kerület honlapján szavazni lehetett 12 rajzra, melyből a három, legtöbb voksot begyűjtő művet szintén jutalmaztak.
Az okleveleket és a díjakat Seres Ernő rendőrkapitány, valamint a II. Kerületi önkormányzat nevében Riczkó Andrea képviselő adta át. A gyerekek társasjátékokat és könyveket kaptak, a sportzsákok pedig láthatósági mellényt, fényvisszaverő karszalagot és kulcstartó, valamint kerékpáros kesztyűt és kulacsot rejtettek. A kategóriagyőztesek egy-egy rollert is hazavihettek. Az ünnepségen elhangzott, hogy a Rózsadombon két kerékkel rajzversenyt idén ismét meghirdeti a II. kerületi Rendőrkapitányság.

Díjazottak (és iskoláik):

Alsósok:
1. Király Zsófia (Szent Angéla), 2. Szilvágyi Noémi (Szabó Lőrinc), 3. Czakó Botond (Budenz József), 4. Bánhidi Zoárd (Szent Angéla), 5. Tóth Lili (Budenz József), 6. Zsófi Laura (Szabó Lőrinc)

Felsősök:
1. Jakab Orsolya (Szent Angéla), 2. Dai Xiang You (Törökvész), 3. Scholtz Kinga (Szent Angéla), 4. Vámos Júlia (Szent Angéla), 5. Jávor Bence (Szent Angéla), 6. Réthey Klára (Szent Angéla)

Közönségdíjasok:
1. Schifter Lili (Szabó Lőrinc), 2. Schuszter Luca (Szent Angéla), Eigner Nikolett (Szent Angéla), Geszti Dávid (Budenz József), 3. Buzádi Buda (Szent Angéla)

Különdíjasok:
Bartók Blanka (Budapesti Német Iskola), Jánosi Janka Diána (Máriaremete-Hidegkút Öku.), Horváth Cseresznyés Marcell (Pitypang), Bojtár-Tóth Hanna Rózsa (Remetekertvárosi)

Postaláda

Küldje be ötleteit, észrevételeit, kérdéseit Önkormányzatunkhoz itt!