II. kerület portálja vakok és gyengénlátók részére
Magyar oldalak > Hírek

Szavazatszámlálókat keresnek

A II. kerületi Választási Iroda a választási szervként működő szavazatszámláló bizottságokba tagok, illetve póttagok jelentkezését várja 2019. szeptember 6-ig.

A jelentkezők közül a választás napján résztvevő tagokat (póttagokat) Budapest Főváros II. kerület Önkormányzatának Képviselő-testülete választja meg.

Azon választójogosultsággal rendelkező magyar állampolgárok jelentkezését várják, akik kerületünk állandó lakói.

Nem lehet a szavazatszámláló bizottság választott tagja: a köztársasági elnök, a háznagy, állami vezető, képviselő, alpolgármester, jegyző, másik választási iroda tagja, a Magyar Honvédséggel szolgálati jogviszonyban álló személy, valamint a választáson induló jelölt.

Nem lehet a választási bizottság választott tagja továbbá: párt tagja, a választókerületben jelöltet állító jelölő szervezet tagja, a választókerületben induló jelölt hozzátartozója, a központi államigazgatási szervekről, valamint a Kormány tagjai és az államtitkárok jogállásáról szóló törvény szerinti központi államigazgatási szervvel, vagy a választási bizottság illetékességi területén hatáskörrel rendelkező egyéb közigazgatási szervvel kormányzati szolgálati jogviszonyban, szolgálati, vagy más, munkavégzésre irányuló jogviszonyban álló személy sem, a közalkalmazott kivételével, valamint állami vezető sem.

A jelentkezéseket zsengeller.krisztina@masodikkerulet.hu e-mail címre várják 2019. szeptember 6-án (péntek) 12.00 óráig.
Tel.: (06 1) 346-5464

Letölthető jelentkezési lap.

dr. Szalai Tibor jegyző
Választási Iroda vezetője

Postaláda

Küldje be ötleteit, észrevételeit, kérdéseit Önkormányzatunkhoz itt!