II. kerület portálja vakok és gyengénlátók részére
Magyar oldalak > Hírek

Szavazatszámlálók jelentkezését várják

A II. kerületi Választási Iroda a választási szervként működő szavazatszámláló bizottságokba tagok, illetve póttagok jelentkezését várja.

A jelentkezők közül a választás napján részt vevő tagokat (póttagokat) Budapest Főváros II. kerület Önkormányzatának Képviselő-testülete választja meg.
Azon választójogosultsággal rendelkező magyar állampolgárok jelentkezését várjuk, akik kerületünk állandó lakói.


Nem lehet a szavazatszámláló bizottság választott tagja: a köztársasági elnök, a háznagy, képviselő, alpolgármester, jegyző, másik választási bizottság vagy iroda tagja, a Magyar Honvédséggel szolgálati jogviszonyban álló hivatásos és szerződéses katona, valamint a választáson induló jelölt.
Nem lehet a választási bizottság választott tagja továbbá: párt tagja, a választókerületben jelöltet állító jelölőszervezet tagja, a választókerületben induló jelölt hozzátartozója, a központi államigazgatási szervekről, valamint a kormány tagjai és az államtitkárok jogállásáról szóló törvény szerinti központi államigazgatási szervvel, vagy a választási bizottság illetékességi területén hatáskörrel rendelkező egyéb közigazgatási szervvel kormányzati szolgálati jogviszonyban, állami szolgálati jogviszonyban, szolgálati vagy más, munkavégzésre irányuló jogviszonyban álló személy a közalkalmazott kivételével, illetve állami vezető.
A jelentkezéseket a magyarosi.szilvia@masodikkerulet.hu e-mail-címen, illetve a (06 1) 346-5561-es telefonszámon fogadjuk 2019. március 22-én (péntek) 14 óráig.

Postaláda

Küldje be ötleteit, észrevételeit, kérdéseit Önkormányzatunkhoz itt!