II. kerület portálja vakok és gyengénlátók részére
Magyar oldalak > Hírek

Ingyenes egészségügyi szűrőnapok

A II. Kerületi Önkormányzat idén ősszel is több helyszínen szervez díjmentes és önkéntes egészségügyi szűrőnapot kerületünk felnőtt lakosai számára.

SZŰRŐVIZSGÁLATOK:

Belgyógyászat
- cukorbetegség, elhízás, magas vérnyomás, szív- és érrendszeri betegségek kockázatának szűrése
- testzsírmérés és dietetikai tanácsadás
- vastagbélrákszűrés

Urológia
- prosztataszűrés

Nőgyógyászat
- méhnyakrákszűrés
- emlővizsgálat
- Mammográfiás szűrés a Kapás utcában (A mammográfiás szűrővizsgálatot 40 éves kortól végzik el azon hölgyeknek, akiknek az utolsó mammográfiás vizsgálata óta egy év eltelt. Valamennyi, vizsgálatra jelentkező hölgy hozza magával személyes dokumentumait, valamint mammográfiás előzményeit.)

Új vizsgálati lehetőség: a Kapás utcában emlősszűrés is elérhető.
A mammográfiás szűrővizsgálatot 40 éves kortól végzik el azon hölgyeknek, akiknek az utolsó mammográfiás vizsgálata óta egy év eltelt. Valamennyi, vizsgálatra jelentkező hölgy hozza magával személyes dokumentumait, valamint mammográfiás előzményeit.

Gégészet
- korai stádiumú daganatok felismerése
- tanácsadás

Tüdőgyógyászat
- légzésfunkciós vizsgálat
- CO-mérés (főként dohányzók esetében fontos)
- COPD-teszt (kérdőíves szűrés)

Szemészet
- zöld- és szürkehályogszűrés

Pszichológus
- egyéni konzultáció lelki, érzelmi nehézségekkel (pl. stressz) kapcsolatban

Bőrgyógyászat
- bőrdaganatszűrés

Szűrési tanácsadás


Időpontok és helyszínek

2017. NOVEMBER 11. (szombat) 9-16 óráig II. Kerületi Önkormányzat Egészségügyi Szolgálata Kapás utcai szakrendelő (1027 Kapás u. 22.)

2017. NOVEMBER 18. (szombat) 9-16 óráig Pesthidegkút, Községház utcai rendelő (1028 Községház u. 12.)


Kardiológiai szűrés

2017. NOVEMBER 25-én (szombat) 9-16 óráig a Szent Ferenc Kórházban (1021 Széher út 71-73.)
A Budapesti Szent Ferenc Kórház önkormányzatunkkal együttműködve egy harmadik szűrőnap keretében kardiológiai szűrést végez. Szűrővizsgálatok: kérdőíves szív- és érrendszeri kockázatfelmérés, szükséges vérvizsgálatok (éhgyomri vizsgálatot nem végeznek) INR, HbA1c gyorstesztekkel, BMI-index-számítás, EKG-vizsgálat és egyéb kiegészítő vizsgálatok, illetve COPD-szűrés és légzésfunkciós vizsgálat is lesz.

A Községház és a Kapás utcai belgyógyászati szűrések alkalmával megállapított, magas kardiovaszkuláris rizikóval rendelkező páciensek célzott, kiegészítő szűrése. 2017. DECEMBER 2. (szombat) 9-16 óráig Célzott, kiegészítő szűrés a Pulzus Központban (1024 Fillér u. 4.)


Nordicwalking-oktatás

Az Egészséges II. Kerületért program keretében NOVEMBER 18-án a Községház utcai szakrendelő kertjében ismét nordicwalkingoktatást tart dr. Törös Edit reumatológus főorvos. A csoportok óránként indulnak: az első 9, az utolsó 12 órakor. Botokat biztosítanak, de az érdeklődők lehetőség szerint hozzák magukkal a sajátjukat.

Postaláda

Küldje be ötleteit, észrevételeit, kérdéseit Önkormányzatunkhoz itt!