II. kerület portálja vakok és gyengénlátók részére
Magyar oldalak > Hírek

Becsöngettek

Szeptember 3-án kerületünk iskoláiban is megkezdődött az új tanév – a Törökvész Úti Általános Iskolában immár a hatvanadik.

Ebből az alkalomból Láng Zsolt polgármester és Hajnissné Anda Éva, a Közép- Budai Tankerületi Központ igazgatója is ellátogatott a jubiláló intézmény tanévnyitó ünnepségére.

Láng Zsolt beszédében elmondta, hogy bár már nem az önkormányzat a kerület iskoláinak fenntartója, de mert II. kerületi gyerekek tanulnak itt, továbbra is kiemelt figyelem illeti az intézményeket: a közös szakmai és szabadidős programokon túl évi mintegy százmillió forint értékben járul hozzá az önkormányzat az iskolák állagmegóvásához. Megemlítette az iskolában tavaly indult Gyermek Tér elnevezésű osztályt, amely a Gyermekek Háza programjának adaptációjával kezdte meg működését, és a nagy érdeklődésnek köszönhetően idén is indítanak ilyen osztályt.


Mucsi Ágnes intézményvezető elsőként az új elsősöket köszöntötte, majd röviden ismertette az idei, jubileumi tanév sok újdonságot is tartalmazó programját. Szavaiból kiderült, hogy szeptemberben tizenegy osztály kezdi meg, illetve folytatja tanulmányait a Törökvészben. Az igazgatónő is szólt a Gyermek Tér programról, és elmondta, hogy a nyár folyamán tíz pedagógus vett részt a Gyermekek Háza által szervezett Hatékony iskolát mindenkinek – inkluzív nevelés a gyakorlatban elnevezésű harmincórás képzésben. Újdonságként említette, hogy az iskolában wifi-hálózatot alakítottak ki.

Az ünnepséget követően a gyerekeknek osztályfőnöki órákat tartottak, holnaptól pedig megkezdődik az érdemi munka – nemcsak a Törökvészben, hanem a kerület összes iskolájában.

 


 

A Közép-Budai Tankerületi Központhoz tizennyolc állami fenntartású II. kerületi intézmény tartozik. Közülük nyolc általános iskola és gimnázium, két gimnázium, egy zeneiskola és két kollégium. Az általános iskolák között van egy gyógypedagógiai intézmény. Az állami fenntartású iskolákban az idei tanévet a II. kerületben 761 első osztályos tanuló kezdte meg. 

Postaláda

Küldje be ötleteit, észrevételeit, kérdéseit Önkormányzatunkhoz itt!