II. kerület portálja vakok és gyengénlátók részére
Magyar oldalak > Hírek

Felújítják a térfigyelőkamera-hálózatot

A térfigyelő kamerák rendszerének kiépítése minden településen a bűncselekmények csökkenését hozta, a technika szerepe a bűnmegelőzésben ezért megkérdőjelezhetetlen. A II. kerületi hálózatot az önkormányzat felújíttatja.

A szabálysértések és a bűncselekmények megelőzése mellett folyamatosan segíti a rendőrség és a Városrendészet munkáját a helyi térfigyelőkamera-hálózat. A rendszer a belső városrészben huszonöt, Pesthidegkúton öt kamerával üzemel. A hidegkúti utcaképeket a Rezeda utcai Hidegkúti Rendészeti Központban, a belvárosi felvételeket pedig a Városrendészeti és Környezetvédelmi Iroda Ügyfélszolgálati és Bűnmegelőzési Csoportjának Buday László utcai központjában figyelik a közterület-felügyelők a nap 24 órájában.

 


Az elmúlt bő másfél évtized során a belső kamerahálózat bővült, de a kor előrehaladtával ismét modernizálás vár a rendszerre. Ennek egyik fejezete a napokban lezárult, miután az önkormányzat alapítványának – a Budapest II. kerületi Közbiztonsági Alapítványnak – a tulajdonában lévő térfigyelő-hálózatot nemcsak átvizsgálták, hanem modernizálták teljes kábelrendszerét. A technika így már képes a legmodernebb kamerák képeinek továbbítására. Az átvizsgálást követően november 18-án tartották a technika ellenőrzését és próbáját, amelyen Szalai Tibor jegyző és Verebes Pál, az alapítvány kuratóriumának elnöke is részt vett. A bejáráson elhangzott, hogy a közeljövőben felülvizsgálják a kamerákat is, és ahol szükséges, ott újabb típusúakra cserélik a régi modelleket a kerület belső részein. A II. Kerületi Önkormányzat a felújítás mellett a kamerarendszer bővítését is tervezi.

Postaláda

Küldje be ötleteit, észrevételeit, kérdéseit Önkormányzatunkhoz itt!