II. kerület portálja vakok és gyengénlátók részére
Magyar oldalak > Hírek

Tűzoltó játszótér épült a II. kerületben

Elkészült a II. kerület első, saját fenntartású tematikus, tűzoltó játszótere a Vérhalom téren. 

Ma délelőtt Láng Zsolt polgármester a II. kerületi hivatásos tűzoltókkal együtt adta át az eszközöket, amelyek a lánglovagok kalanddal teli világába varázsolják a gyerekeket. 

 


A Tűzoltó játszótér kialakítása során 14 új játszószert építettek. Létesítettek többek között egy tűzoltóállomást tűzoltócsővel, tűzoltócsappal és csúszdával. A helikopterleszálló öntött gumiburkolatú, ugyanúgy, mint a kialakított közúthálózat, és természetesen helyet kaptak az elmaradhatatlan tűzoltóautók is. - A gyerekek biztonságáról a játszóeszközök alatt és között ütéscsillapító burkolat (öntött gumi burkolat, homok, műfű) gondoskodik, melyek egyben útként kötik össze egy elképzelt város különböző helyszíneit – mondta az átadón Láng Zsolt polgármester. A játszótéren rönkfa szegéllyel keretezett ágyások is épültek, melyekbe élő, tüzet imitáló dísznövényeket ültettek. A játszóteret kerítés, valamint futópálya keretezi, tavasztól térfigyelő kamerával őrizteti a II. kerület a területet.
A felújított játszóteret elsőként a Szemlőhegy utcai óvodások és az Áldás utcai iskolások vették birtokba.

 


Képgaléria nyílik

A parkban már közel 100 éve, 1919-ben játszótér állt, így ez a főváros egyik legrégebbi játszótere. A II. Kerületi Önkormányzat novemberben elvégzett, 60 millió forintos beruházása keretében nemcsak a tűzoltó játszóeszközökkel bővült a játszótér, hanem a területen lévő többi eszköz is megújult. A kerület az őszi felújítások során összesen 140 millió forintot fordított a parkjainak, játszótereinek fejlesztésére, bővítésére. A II. Kerületi Önkormányzat jelenleg 20 játszóteret és 22 pihenőparkot tart fent.

A Vérhalom tér egykor...

A rózsadombi Vérhalom tér közel száz éve kedvelt pihenőhelye a környékbelieknek. A képek az 1970-es éveket idézik.


A Vérhalom tér 1976-ben - Rózsadomb Anno - Kutasi Imréné Valéria


Vérhalom tér a Cimbalom utca felől 1970 - Fortepan


A Vérhalom tér 1971-ben - Rózsadomb Anno

 

 

Postaláda

Küldje be ötleteit, észrevételeit, kérdéseit Önkormányzatunkhoz itt!