II. kerület portálja vakok és gyengénlátók részére
Magyar oldalak > Hírek

Folytatódnak az útfelújítások

A jó idő beálltával kerületszerte újfelújítási munkák zajlanak egészen őszig. A II. Kerületi, valamint a Fővárosi Önkormányzat beruházásában forgalmas útszakaszok épülnek újra, és körforgalmat hoznak létre Pesthidegkúton.

Városrészünk kezdeményezésére olyan utak is megújulhatnak idén, illetve jövőre, amelyek nem a II. kerület, hanem a főváros (Budapest Közút Zrt.) kezelésében állnak, és állapotuk bőven hagy kívánnivalót maga után.

A II. Kerületi Önkormányzathoz, illetve a polgármesteri hivatalhoz beérkező panaszok alapján főleg a fővárosi önkormányzat tulajdonában, illetve kezelésében lévő utak minősége okoz gondot a gépjárművel, vagy akár kerékpárral közlekedőknek. Az állagromlásnak főként a forgalmas, menetrend szerinti autóbuszok által is használt útvonalak vannak kitéve, de a nagyszámú gépjármű, illetve a hegyvidéki domborzati viszonyok is az utak gyorsabb elhasználódását eredményezik.

A II. Kerületi Önkormányzat a saját kezelésében lévő úthálózat karbantartására és fejlesztésére idén összesen kétmilliárd forintot fordíthat, ami nagyságrendekkel több, mint amennyit például négy-öt éve engedett meg a kerület feszesebb költségvetése. Ennek keretében épül többek között körforgalom a Nagyrét utca–Ördögárok utca kereszteződést biztonságosabbá téve (részletek az 5. oldalon), illetve a Marczibányi téren az Alvinci és Felvinci útnál is. – Fontos eredmény, hogy a fővárosi önkormányzattal egyeztetve számos olyan út is megújul, amely nem kerületünk kezelésében van – mondta el lapunknak Láng Zsolt polgármester. – Jelenleg is zajlik a sok panasz forrásaként ismert Pasaréti út felújítása, új burkolatot kap a Pusztaszeri út közismerten rossz állapotú szakasza a Felső Zöldmáli út és a Cimbalom utca között, és megújul a Szemlő-hegyi-barlang előtti csomópont is, a munkák június közepén kezdődnek (részletek az 5. oldalon). Szintén nyáron kezdenek neki a Rómer Flóris utca, illetve az Ankara utca (rózsadombi szerpentin) felújításának. Aki arra jár, tudja, hogy ez mennyire égető feladat – tette hozzá a polgármester. Felhívta a figyelmet arra is, hogy jövőre szintén több rossz állapotú, a Budapest Közút Zrt. kezelésében lévő II. kerületi főút is új burkolatot kaphat. Mint mondta a Fővárosi Közgyűlés májusi ülésén módosító indítványt nyújtott be az útfelújítási programmal kapcsolatban, ennek köszönhetően jövőre elkezdődhet a Bimbó út Gábor Áron utca és Fenyves utca közötti szakaszának felújítása. Az útszakasz engedélyezési dokumentációja még idén elkészül, hasonlóképpen a Szilágyi Erzsébet fasorhoz, amely az 59-es szám és a Hidász utca között újulhat meg 2020-ban a rossz állapotú szervizúttal együtt. A belső városrészen keresztül közlekedőknek szintén jó hír lehet, hogy jövőre elvégzik a Margit körút Lipthay utca és Margit utca közötti szakaszának felújítását is.

 


II. kerületi javaslatra jövőre elkezdődhet a Bimbó út Gábor Áron utca és Fenyves utca közötti szakaszának újjáépítése

 


A nyáron kezdődik el a Rómer Flóris utca felújítása a Margit körút és a Szemlőhegy utca között, és az Ankara utca (rózsadombi szerpentin) is megújulhat

 

 


A Szilágyi Erzsébet fasor egy része a szervizútjával együtt kaphat új burkolatot a következő évben

 


Jövőre a fővárosi önkormányzat felújíttatja a Margit
körút Lipthay utca és Margit utca közötti szakaszát

 

Postaláda

Küldje be ötleteit, észrevételeit, kérdéseit Önkormányzatunkhoz itt!