II. kerület portálja vakok és gyengénlátók részére
Magyar oldalak > Hírek

Véradás június 4-én a Szent Ferenc Kórházban

Véradást tartanak június 4-én a Szent Ferenc Kórházban 8-12 óra között. Aznap rajtol el az intézményből a jótékonysági futás, amely egy kárpátaljai rehabilitációs központ támogatására hívja fel a figyelmet.

Ötszáz kilométeres futással hívják fel a figyelmet a véradás fontosságára, és a kárpátaljai Ráton megépült Szent Mihály Rehabilitációs Központ támogatására. A jótékonysági futás, melyet Gui Angéla karitatív futónagykövet szervez, június 4-én, a Nemzeti Összetartozás Napján rajtol a Széher úti Szent Ferenc Kórháztól (1021 Budapest, Széher út 73.), ahol az alkalomból 8-12 óra között véradást tartanak. Az Országos Vérellátó Szolgálat a futás magyarországi szakaszán elhelyezkedő több további városban is szervez véradást, ahol sportos ajándékkal várják a donorokat.
A futók június 8-án lépik át a határt Záhonynál, majd teljesítik az utolsó 30 kilométeres szakaszt Kárpátalján a ráti Szent Mihály Gyermekotthonig. A célban a futókat Herczegh Anita, Áder János köztársasági elnök felesége fogadja, aki Majnek Antallal, a munkácsi egyházmegye püspökével közösen vesz részt a rehabilitációs központ avatóünnepségén. Az eseményhez csatlakozott a Budapesti Szent Ferenc Kórház és a Bethesda Gyermekkórház is. A két kórház szakemberei a célba érkezést követő napon szűrővizsgálatokat biztosítanak a Szent Mihály Rehabilitációs Központ és a Nagydobronyi Lakóotthonban élőknek. A szervezők felhívják a figyelmet arra, hogy a nyári időszakban különösen nagy szükség van a vérre, mert kevesebben mennek el vért adni a nagy meleg, a szabadságok és a sokakat érintő allergiaszezon miatt. A véradáshoz személyi igazolvány, lakcímkártya és TAJ-kártya szükséges!

Postaláda

Küldje be ötleteit, észrevételeit, kérdéseit Önkormányzatunkhoz itt!