II. kerület portálja vakok és gyengénlátók részére
Magyar oldalak > Hírek

A veszélyeshulladék-gyűjtés nem lomtalanítás

A legutóbbi veszélyeshulladék-gyűjtés keretében több mint 11 tonna anyagot adtak le a kerületi lakók. Sajnos vannak, akik továbbra is lomtalanításként tekintenek az önkormányzat ingyenes szolgáltatására.

Ismét ingyenes lakossági veszélyeshulladék-gyűjtést tartott a II. Kerületi Önkormányzat június 17-én délelőtt két helyszínen. A Polgármesteri Hivatal papkerti parkolójánál és Pesthidegkúton a Temető utcánál várták a kerületi lakókat, hogy leadják a veszélyes anyagokat. A több mint 11 tonna hulladék közül 4 tonnát tett ki az elektronikai hulladék, a korlátozott számban leadható gumiabroncsból 2 tonna jött össze, festékmaradékokból pedig 3,3 tonnát gyűjtöttek be.


A Városrendészeti és Környezetvédelmi Iroda Környezetvédelmi Csoportjánál arról tájékoztattak, hogy az előzetes felhívás ellenére sokan hoztak olyan hulladékot, amit nem tudtak átvenni. Mint jelezték, hogy a veszélyeshulladék-gyűjtés nem lomtalanítás, ezért az előzetesen meghirdetettektől eltérő hulladékot a jövőben sem lehet majd leadni.

Legközelebb november 11-én lesz ingyenes önkormányzati veszélyeshulladék-gyűjtés.

Postaláda

Küldje be ötleteit, észrevételeit, kérdéseit Önkormányzatunkhoz itt!