II. kerület portálja vakok és gyengénlátók részére
Magyar oldalak > Hírek

Városrendészeink életet mentettek

Lángok csaptak fel a hűvösvölgyi Vigadó épületében szeptember 17-én este. A tűzoltókat a II. Kerületi Önkormányzat Városrendészetének szolgálatban lévő közterület-felügyelői értesítették, miközben kimentettek egy embert a tűzből.

 


A hűvösvölgyi Vigadó használaton kívüli épületében 23 óra körül már felcsaptak a lángok. A Rezeda utcai Hidegkúti Rendészeti Központban szolgálatot teljesítő városrendész kiabálásra lett figyelmes, ezért elindult a Bánffy György Emlékpark felé. A vele tartó rendőr körzeti megbízottakkal együtt megdöbbenve látták, hogy a korábban szebb időket is megélt épületben tűz ütött ki.
– A városrendész kollégámék azonnal értesítették a tűzoltókat, miközben körbejárták a területet – tájékoztatott Kalocsai Tímea, városrendészeti osztályvezető. – Felszólították az esetlegesen bent tartózkodókat, hogy azonnal hagyják el területet. Az épületbe belépve mégis találtak egy férfit, akit ki kellett segíteni a lángok mardosta, recsegő-ropogó házból. Kiderült, hogy az elhagyott Vigadóban nemrég két másik személy is tartózkodott, de azok társukat hátrahagyva elmenekültek.

 


Az osztályvezető hozzátette, hogy időközben a belső területen szolgálatot teljesítő közterület-felügyelő és rendőr kollégák is a helyszínre érkeztek és segítséget nyújtottak a forgalom irányításában. A városrendészek a kimenekített, vélhetően hajléktalan életmódot folytató férfinak segítettek összeszedni megmaradt ruháit, a Magyar Máltai Szeretetszolgálattól pedig lábbeliket szereztek számára.

 


A tűz méretére jellemző volt, hogy a hivatásos tűzoltók és a Budavár-Rózsadomb Önkéntes Tűzoltó Egyesületek nagy erőkkel vonult a helyszínre, ahol tíz tűzoltókocsival több oldalról, majd egy létrás kocsival felülről is oltották a lángokat. A tűz következtében a tetőszerkezet részlegesen beomlott, ezért nem tudtak bemenni az épületbe. A tűzoltóknak két szomszédos épület – köztük az önkormányzat mobil bölcsődéjének – megóvásáról is gondoskodniuk kellett.

 


A gyors intézkedésével és helytállásával emberi életet mentő városrendészt a II. Kerületi Önkormányzat soron kívüli jutalomban részesíti.

Fotó: Schultz László - FKI

Postaláda

Küldje be ötleteit, észrevételeit, kérdéseit Önkormányzatunkhoz itt!