II. kerület portálja vakok és gyengénlátók részére
Magyar oldalak > Hírek

Megtisztulás a Duna-parton

Régi szokás szerint a Batthyány téri Duna-parton szentelte meg a Duna vizét december 6-án, vízkereszt ünnepén Kocsis Fülöp görögkatolikus püspök, metropolita. 

 


Az ünnepi esemény előtt Szent Liturgiát tartottak a Fő utcai templomban, ahonnan a hívők a Duna-partra vonultak. A szertartáson Kocsis Fülöp metropolita úgy fogalmazott: az egykor tiszta folyót megszennyezve szinte ellenségünkké tettük, de tudnunk kell, hogy a természetnek öntisztító ereje is van. – Elsőként az embernek kell megtisztulnia ahhoz, hogy a környezete is megtisztulhasson, ezért kezdjük az öntisztítást saját magunkkal. Ma az imádság és a Szentlélek által szenteltvízzé válik a Duna azok számára, akik hisznek benne, akik azért jöttek imádkozni és a szentelés kegyelméből részesülni, hogy megtisztuljanak.


A szertartás végén Kocsis Fülöp püspök megáldotta a hívők sokaságát. Az eseményen részt vett Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter, a 4. számú választókerület országgyűlési képviselője, a II. Kerületi Önkormányzatot Ernyey László, az egyházi és karitatív szervezetek tanácsnoka képviselte.

Postaláda

Küldje be ötleteit, észrevételeit, kérdéseit Önkormányzatunkhoz itt!