II. kerület portálja vakok és gyengénlátók részére
Magyar oldalak > Hírek

Közel ezerkétszázan kértek zászlót

A Lobogózzuk fel a II. kerületet! elnevezésű felhívásra mintegy 1200 igénylés érkezett a kerület lakóitól és társasházaitól az önkormányzathoz. A zászlókat átvevők vállalták, hogy nemzeti ünnepeinket kiteszik a lobogókat a házakra.

Lobogózzuk fel a II. kerületet! – tette közzé felhívását a II. Kerületi Önkormányzat vezetése, amely nemzeti színű zászlók adományozása mellett döntött. Célja az akcióval az volt, hogy nemzeti ünnepeink alkalmával mindenki méltóképpen tudjon emlékezni. A felhívásra február 20-ig közel 1200 igénylés érkezett a kerület lakóitól és társasházaitól.

 


A zászlókat és a hozzájuk tartozó rudakat a március 6-án kezdődő héten vehették át azok, akik a megadott határidőig elküldték igénylésüket. A tulajdonosok, illetve a közös képviselők két méretben kaphattak lobogót: a családi házak 60x90, a társasházak 90x150 centiméteres méretben. A zászlók és zászlórudak átvételekor az igénylők aláírtak egy nyilatkozatot is, amelyben vállalták, hogy nemzeti ünnepeinken (március 15., augusztus 20. és október 23.) a lobogókat kitűzik a házra.

Postaláda

Küldje be ötleteit, észrevételeit, kérdéseit Önkormányzatunkhoz itt!