Hírek
Önkormányzat
Polgármesteri hivatal
Hirdetőtábla
Intézmények
Kultúra
Sport
Kerület
Lang_Zsolt_foto_2014_6.jpg
Tisztelt Látogatók!

Szeretettel köszöntöm Önöket Budapest Főváros II. Kerületi Önkormányzatának honlapján.
Különleges kerület a miénk. A belváros forgataga és a jelentős, szinte érintetlen zöldfelület egyaránt megtalálható nálunk. Különleges ez a városrész azért is, mert növekszik a gyermekek száma, és mert – ellentétben számos más településsel – egyetlen iskolát sem kellett bezárnunk. Minden kerületi érdekű ügyben párbeszédre és együttműködésre törekszünk, a közéletet gyakran mérgező acsarkodás nem hátráltatja törekvéseinket.

internet_kulso.jpg
Folytatódik az Internet kortalanul, ingyenes számítógépes tanfolyam az idősebb korosztályhoz tartozó, II. kerületi lakosok számára. A szeptember közepén induló kezdő csoportokba is lehet még jelentkezni.
korforgalom_Szepvolgyi.jpg
A Zöldlomb utca - Zöldmáli lejtő - Szépvölgyi úti körforgalom aszfaltburkolat beépítésének ideje alatt augusztus 25. (péntek) 23.30 és augusztus 28. (hétfő) 4.30 között a csomópontot a kivitelező teljesen lezárja. 
Lovohaz_utca_felujitas_kicsi.jpg
Megújul a Fény utcának a Lövőház utca és a Millenáris Fogadó közötti szakasza. A munkálatok az augusztus 14-én kezdődő héten indulnak.
Kortalanul kreatív címen rendez idén is a II. Kerületi Önkormányzat Idősügyi Tanácsa képző-iparművészeti és népművészeti kiállítást 60 év feletti, II. kerületi amatőr művészek számára.
Augusztus 15-én az első jártindulástól várhatóan augusztus 31-én az utolsó járatindulásig az Apostol utca–Rómer Flóris utca–Margit utca csomópont átépítése miatt módosított útvonalon jár a 91-es, a 191-es és a 291-es autóbusz.
Idén is öt alkalommal látnak vendégül neves előadókat a Templomkerti Esték rendezvénysorozat keretében Máriaremetén. Legközelebb augusztus 18-án tartanak előadást.