Hírek
Önkormányzat
Polgármesteri hivatal
Hirdetőtábla
Intézmények
Kultúra
Sport
Kerület
Lang_Zsolt_foto_2014_6.jpg
Tisztelt Látogatók!

Szeretettel köszöntöm Önöket Budapest Főváros II. Kerületi Önkormányzatának honlapján.
Különleges kerület a miénk. A belváros forgataga és a jelentős, szinte érintetlen zöldfelület egyaránt megtalálható nálunk. Különleges ez a városrész azért is, mert növekszik a gyermekek száma, és mert – ellentétben számos más településsel – egyetlen iskolát sem kellett bezárnunk. Minden kerületi érdekű ügyben párbeszédre és együttműködésre törekszünk, a közéletet gyakran mérgező acsarkodás nem hátráltatja törekvéseinket.

Kerulet_Napja_2013_vege_kicsi
A II. Kerületi Önkormányzat ingyenes fesztiválját június 9-10-én tartja a Millenárison. Fellép Radics Gigi, Kovácsovics Fruzsina, a Tátrai Band, az Alma zenekar és a Talamba ütőegyüttes. Szombaton egész nap családi programok lesznek.
villamos_vaganyzar_kicsi.jpg
A hűvösvölgyi villamosvonal támfalfelújítása miatt szünetel a villamosforgalom az 56-os, az 56A, az 59B és a 61-es vonalán Budagyöngye és Hűvösvölgy között május 27-től augusztus 28-ig. Pótlóbuszok járnak helyettük.
templomkerti_2016_ajanlo_kicsi.JPG
Idén is öt alkalommal látnak vendégül neves előadókat a Templomkerti Esték – Művészek a templomért rendezvénysorozat keretében a máriaremetei bazilika szabadtéri oltáránál.
A II. Kerületi Önkormányzat fenntartásában működő II. Számú Gondozási Központban demenciával élők ellátására alkalmas részleget is kialakítottak. Az ellátás kérelemre indul.
Április 18-tól hétfőtől csütörtökig délelőttönként minden órában rendelői járatot közlekedtet az önkormányzat a Vízivárosból a Rét utcai rendelőbe. A minibuszra több megállóban is felszállhatnak az idősek előzetes jelentkezés után.
Díjátadó gálaünnepséggel zárult a II. Kerületi Önkormányzat közkedvelt, idősebb korosztálynak szóló, Internet kortalanul nevű informatikai tanfolyama, amit 2012 óta eddig közel háromezren végeztek el.